Home Sport Borilački sportovi Procurio zabrinjavajući snimak o stanju Tysona: Kako će se boriti protiv 30...

Procurio zabrinjavajući snimak o stanju Tysona: Kako će se boriti protiv 30 godina mlađeg?

Fanovi su zabrinuti za zdravstveno stanje legendarnog boksera Mikea Tysona nakon što se na društvenim mrežama pojavio novi snimak koji pokazuje koliko se otežano kreće.

Tyson se u ring vraća 20. jula kada se treba suprotstaviti 27-godišnjem Jakeu Paulu, ali je njegov najnoviji snimak kojeg je objavila popularna borilačka stranica Boxing Kingdom zabrinuo fanove.

Zdravstveno stanje legende ne čini se dobro jer je snimljen u publici kako se otežano kreće i uz pomoć svog štapa. Ranije je objasnio da štap koristi zbog problema s išijasom, ali da se situacija mijenja i da je sve dobro.

“Imam išijas i s vremena na vrijeme se pojavi ovaj problem. Kada se razbukta, ne mogu ni da pričam! Hvala Bogu, to je jedini zdravstveni problem koji imam. Sada sam sjajan”, kazao je Tyson 2022. godine kada je prvi put snimljen sa štapom u rukama.

Kada se pogleda ovakav snimak, ostaje enigma kako će se legendarni bokser iz Brooklyna boriti protiv 30 godina mlađeg Jakea Paula.

Spektakularna borba Tysona i Paula trebala bi se održati na stadionu NFL ekipe Dallas Cowboysa koji prima 80.000 ljudi. Borbu 20. jula u Arlingtonu organizuje Netflix, a prema prvim projekcijama očekuje se da dvojica boraca podijele najmanje 100 miliona dolara.

Inače, bokser koji je rođen u Brooklynu u karijeri je imao 58 borbi. Od toga je zabilježio 50 pobjeda (44 nokautom), dok je doživio šest poraza. Dva meča su proglašena nevažećim.

(klix.ba)