Home Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

1. Korištenjem bilo kojeg dijela 24h.ba portala i svih njegovih dijelova automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.

2. Korisnici su dužni redovito čitati pravila/uvjete korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem 24h.ba portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

3. Niti jedan dio 24h.ba portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

24h.ba portal

4. “24h.ba” posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje i sve servise portala, ukoliko ne krše pravila korištenja.

5. 24h.ba portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te prenesenih vijesti/linkova na vanjske stranice.

6. 24h.ba sadržaje objavljuje u dobroj vjeri. Sve sadržaje 24h.ba portala koristite na vlastitu odgovornost i 24h.ba ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

7. Pristup 24h.ba portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

Autorska prava

8. Portal 24h.ba je nositelj autorskih prava na svim vlastitim sadržajima (tekstualni, vizalni i audio materijali, baze podataka …). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava 24h.ba portala i podložno je tužbi.

9. Neovlašteno korištenje bilo kojeg sadržaja portala bez potpisa nas (24h.ba) kao vlasnika autorskih prava (24h.ba) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

10. Korisnik koji smatra da je 24h.ba povrijedio njegova autorska prava ovlašten je takav sadržaj odmah prijaviti redakciji portala i 24h.ba će svaku takvu prijavu razmotriti odmah te, u slučaju utvrđivanja povrede, u najkraćem roku ukloniti sporni sadržaj.

Prenesene vijesti i linkovi na vanjske stranice

11. 24h.ba sadržava vijesti i diretkne linkove na web stranice izvan vlastitog portala. 24h.ba vijesti i linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala. Stavovi izraženi u potpisanom tekstu su od autora i ne odražavaju nužno uredničku politiku 24h.ba portala i portal ne podliježe odgovnornosti za sadržaj koji vodi linkom na druge stranice/medije.

12. 24h.ba portal koji automatizmom prenosi sadržaje (vijesti koje nisu lokalnog karaktera) koji su dostupne na drugim stranicama putem RSS-a sistema (cijele vijesti ili dio vijesti) koja posjeduje link ispod istog teksta se ne smatra autorskim sadržajem 24h.ba portala. 24h.ba nije odgovoran za sadržaj koji je dostupan kroz RSS sistem.

RSS vijesti sa drugih portala

13. RSS je jednostavan način za automatsko prenošenje informacija sa internet stranica. Umjesto stalnog posjećivanja internet stranica u potrazi za svježim vijestima, oglasima ili člancima, možete koristiti RSS, pomoću kojeg ćete uvijek biti obaviješteni o najnovijim događajima i novostima na internet stranicama. 24h.ba portal također posjeduje plugin/čitač vijesti na ovaj način sa drugih medija koje možete pratiti iz minute u minuti. Takve vijesti su potpisane i postavljen link za direktnu posjetu originalnom sadržaju. RSS sistem/čitač možete koristiti i na svojim mobilnim, desktop i tv uređajima. Za korištenje RSS-a je potreban program za čitanje RSS vijesti (RSS Reader). Na ovoj internet adresi (klik ovdje) možete pronaći puno takvih programa, od kojih je dosta besplatnih. 24h.ba nije ni na koji način odgovoran za sadržaje koje objavljuju drugi mediji.

14. 24h.ba nema obavezu pratiti RSS objave, ali zadržava pravo da u slučaju opravdane prijave, ukloni bilo koji materijal ili cijeli naslov koji nije u skladu s pravilima.

15. Vijesti/objave koje su integrirane putem RSS-a sa drugih medija se ne objavljuju na glavni dio naslovnice 24h.ba portala. Svaka vijest drugih medija koja se čita putem RSS-a je ispod nje naglašeno da je RSS objava.

Partneri trećih strana

16. 24h.ba može sadržavati veze s web stranicama ili uslugama trećih strana, kao što su integracije trećih strana ili druge usluge treće strane (“partneri treće strane”). 24h.ba oglasi ne posjeduju niti kontroliraju ove partnere treće strane i kada stupite u interakciju s njima, možete pružati informacije izravno partneru treće strane, 24h.ba portalu ili oboje. Ovi partneri treće strane imat će svoja pravila o prikupljanju, korištenju i otkrivanju informacija. Preporučujemo da pregledate pravila o privatnosti drugih web stranica koje posjećujete.

Modificiranje i promjene pravila

17. 24h.ba zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira ova pravila korištenja. O važnim promjenama i dopunama, 24h.ba može obavijestiti korisnike putem maila ili objavljivanjem novih pravila na portalu. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na 24h.ba portalu smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.