Home Sport Nogomet NOVA BOMBA! Austrijski mediji tvrde: Joakim Lev ne dolazi SAM u Srbiju?...

NOVA BOMBA! Austrijski mediji tvrde: Joakim Lev ne dolazi SAM u Srbiju? Stiže i DOBRO POZNATO LICE! Biće zadužen za OVO

Screenshot

Joakim Lev kontaktiran je od određenih struktura u Fudbalskom savezu Srbije i dobio je ponudu da postane selektor Orlova.

Joakim Lev (64) bez posla je od 2021. godine, kada je napustio nacionalni fudbalski tim Nemačke. Popularni Jogi još nije doneo odluku, da li bi prihvatio da radi u Srbiji.

Kako piše austrijski portal “OE24” Joakim Lev ne bi došao sam u Srbiju. Po njihovim informacijama, odlazak Dragana Stojkovića Piksija sa mesta selektora srpske reprezentacije je izvestan i Lev bi trebalo da bude njegov naslednik.

Joakim Lev
FOTO: PRINTSKRIN

Prema informacijama kojima raspolaže portal iz Austrije i koje je plasirao u javnost, društvo Joakimu Levu kao pomoćni trener pravio bi Bastijan Švajnštajger.

Nekadašnji reprezentativac Nemačke koji je dugi niz godina igrao pod komandom Joakima Leva oženjen je bivšom srpskom teniserkom Anom Ivanović. Bastijan Švajnštajger upoznat je sa prilikama u srpskom fudbalu i bio bi od velike koristi nekadašnjem učitelju. Tako barem pišu Austrijanci… Poznato je da Bastijan često dolazi u Srbiju, da je viđan na utakmicama KK Partizan, da je drag i rado viđen gost u Beogradu.

Ana Ivanović, Bastijan Švajnštajger
FOTO: INSTAGRAM

Bastijan Švajnštajger i Ana Ivanović su u braku osam godina i žive u Kicbilu. Njih dvoje imaju tri sina Luku (6), Leona (5) i dečaka od godinu dana, kojem roditelji iz nepoznatih razloga kriju ime.

Joakim Lev i Bastijan Švajnštajger iza sebe imaju nekoliko godina zajedničke plodonosne saradnje i uzajamnog poštovanja u reprezentaciji Nemačke. Bastijan je bio jedan od ključnih igrača u Levovoj taktici, kada su Panceri 2014. godine postali prvaci sveta na Mundijalu u Brazilu. Švajnštajger je dobio kapitensku traku od Leva i bio njegov čovek od poverenja.

– Uvek sam mogao da verujem Levu, i on bi isto tako mogao da veruje meni. Titula na Svetskom prvenstvu 2014. će nas zauvek povezivati – objasnio je jednom prilikom Bastijan Švajnštajger, svoj odnos sa Joakimom Levom.

Kada je Nemačka predvođena Joakimom Levom u osmini finala Evropskog prvenstva 2021. poražena od Engleske bilo je jasno da će cenjeni stručnjak napustiti kormilo reprezentacije, jer je i pre početka EURO najavio odlazak. Tada je Bastijan Švajnštajger, kao komentator TV stanice ARD održao lep govor o bivšem učitelju, treneru i pre svega prijatelju, koji je završio rečima:

– Hvala, Jogi!

Odnos Joakima Leva i Bastijana Švajnštajgera možda je najbolje objasnio nemački kolumnista Tobijas Holtkamp u autorskom tekstu na portalu “Sport1”, kada je pisao i da je Bastijan dobronamerno kritikovao neke odluke svog učitelja:

“U suštini Bastijan je više i dalje član porodice. Mnogo godina je prošlo, oni su i dalje izuzetno bliski. On poznaje Leva i njegov način razmišljanja i rada kao nijedan drugi fudbaler.”

Joakim Lev, Bastijan Švajnštajger
FOTO: CHRISTIAN CHARISIUS / AFP / PROFIMEDIA

Joakim Lev na kritike svog nekadašnjeg kapitena nije odgovorio sujetom i gordošću. Bio je miran i prihvatio ih je dobronamerno:

– Zabava je deo fudbala. Od stručnjaka se traži i plaćeni su da govore otvoreno. Ja to ne shvatam lično. Kada Bastijan Švajnštajger, na primer, ukazuje na greške, to su često stvari koje vidimo slično i o kojima razgovaramo – rekao je Joakim Lev za portal Sportbuzzer.

Kurir sport/OE24