Home Lifestyle Životne priče MOJOJ ŽENI SE NA VJENČANJU DESILO NEŠTO UŽASNO: Svi su bili u...

MOJOJ ŽENI SE NA VJENČANJU DESILO NEŠTO UŽASNO: Svi su bili u šoku, a ja sam je u tom trenutku volio više nego ikada

Koliko su vjenčanja stresna, najbolje znaju mladenke. Čak i kada mladenci unajme planera, toliko toga treba obaviti… Postarati se da sve izgleda savršeno, brinuti o gostima, nadgledati da li sve teče kako je planirano…

A onda se desi onaj najljepši trenutak, čuveno DA i odluka da život zauvijek provedete sa nekim. Tek tada možete da se opustite…

A neki su se možda za trunčicu i previše opustili…

O užasnom pehu koji se desio na njegovom vjenčanju, govorio je mladić iz Arizone koji se u aprilu prošle godine vjenčao sa dugogodišnjom djevojkom.

“Mjesecima smo se pripremali za taj dan. Željeli smo da sve bude savršeno. Istina, ona više nego ja, meni je samo bilo važno da se sve što prije završi i da možemo da nastavimo normalno da živimo”, iskren je.

“Od ideje da imamo intimno vjenčanje, došli smo do svadbe sa 300 zvanica. Nisam bio oduševljen, ali ona nije mogla da skrati spisak, svakoga je iz ovog ili onog razloga morala da zove. Zajedno smo se dogovorili oko sale i crkve, a ona je sve ostalo organizovala – dekoraciju, pozivnice, muziku… Moje je bilo samo da obučem odijelo i pojavim se.”

Kako je njegova supruga vrlo energična osoba, vesela i vedra, sa radošću se prihvatila obaveza. Bila je i organizator i mladenka istovremeno.

“Nije mi dala da vidim vjenčanicu, zbog uroka”, ispričao je. “Brinula je da nešto ne pođe po zlu ako se oglušimo o običaje”.

Dan vjenčanja je došao, on je uradio što se od njega očekivalo. Obukao je odijelo i čekao je pred oltarom. Crkva je jedva primila goste, bila je dupke puna.

“Kada se pojavila sva u bijelom, u uzanoj haljini do koljena, zaista mi je stao dah. Znam da svi to pričaju i ranije im nisam vjerovao, ali nisam mogao da skinem pogled s nje. Bila je prelijepa”, kaže.

Od tog trenutka priča dobija bizaran tok. Mladić kaže da je odmah primijetio da je nervozna, osmijeh joj je bio pomalo ukočen, napet.

“Uhvatio sam je nježno za ruku i šapnuo da će sve biti u redu, samo još malo i cijela šarada će se završiti.”

“Svećenik je onda počeo ‘svoje’, ona je i dalje djelovala nervozno, ali nisam očekivao ono što će se desiti. Kada smo izgovorili ‘da’, poljubio sam je i, da je malo opustim, snažno sam je zagrlio i nagnuo unazad, kao u filmovima. To je bila velika greška”, nastavlja priču.

“Od silnog uzbuđenja, ali i iznenađena mojim gestom, ‘kočnice’ su joj popustile, tačnije bešika. Odjednom se na njenoj haljini pojavila ogromna mrlja od urina, a kraj stopala se širila barica. Izgledala je kao da će doživjeti šlog. Nažalost, ja nisam bio jedini koji je primijetio ovaj peh. Na licima gostiju koji su stajali najbliže nama, vidio sam nevjericu, bili su šokirani, čulo se čak i nekoliko glasnih uzdaha. Moja mama se uhvatila za lice.”

“Ona je stajala kao ukopana, očiju punih suza, a meni je odjednom sve bilo smiješno, čak vrlo dirljivo. Preplavila me je neka neopisiva nježnost prema njoj, čini mi se da je nikad nisam toliko volio kao u tom trenutku. Zagrlio sam je, poljubio u crveno lice i rekao da će sve biti u redu i da me samo gleda u oči. Zatim sam je izveo iz crkve i otišli smo pravo u hotel gdje se presvukla. Poslije dobra dva sata neprekidnog ridanja, uspio sam da je uvjerim da siđe u salu za vjenčanje. Tamo je dočekao gromoglasan aplauz. Svi su sve shvatili”, ispričao je sa dosta nježnosti momak.

Kako kaže, sada se redovno smiju nemiloj situaciji, a i ona je čak shvatila da je to samo urnebesna epizoda koju će jednog dana ispričati svojoj djeci.

(Mondo.rs)