Home Magazin Zanimljivosti Žena (92), na izmaku života: “Može vam pričati tko što hoće, sreća...

Žena (92), na izmaku života: “Može vam pričati tko što hoće, sreća je samo u ovome!”

Tatjana, 92-godišnja baka, svaki dan doživljava kao poklon, vjerujući da starost donosi ono što smo sami uložili u svoje živote. Ova mudra žena, koja se spremala preseliti u starački dom nakon smrti svog muža, iznijela je inspirativnu poruku o sreći i životnim odlukama.

Do osam ujutro, Tatjana je već bila obučena, diskretno našminkana i uredno očešljana, spremna za preseljenje. Na putu do svog novog doma, medicinska sestra joj je opisivala sobu koja će je dočekati, uključujući zavjese koje podsjećaju na prozore.

“Svidjet će mi se zavjese,” rekla je Tatjana s entuzijazmom, poput djeteta koje je upravo dobilo željenu igračku. Sestra je oprezno dodala da sačeka da ih prvo vidi, kako se ne bi razočarala.

Tatjana je odgovorila mudro: “Nije važno. Sreća je ono što unaprijed odlučite. Kako moja nova soba izgleda ne ovisi o rasporedu i izboru namještaja, već o načinu na koji moj mozak funkcionira. Tu odluku donosim svakog jutra, čim se probudim. Imam izbor – da provedem cijeli dan u krevetu razmišljajući o svojoj bolesti ili da osjetim radost i zahvalnost svakog dana.”

Tatjana je podijelila svojih pet jednostavnih pravila za sretan život:

Očisti srce od zlobe.
Očisti mozak od briga.
Živi što jednostavnije možeš.
Daj što više možeš.
Ne očekuj previše.
“Savjetujem da na svoj račun uspomena stavite što više trenutaka sreće,” zaključila je Tatjana, osvrćući se na to da je starost poput računa u banci – podižemo ono što smo sami uložili.

Ova poruka o pozitivnom pristupu životu i svakodnevnoj zahvalnosti ostavlja snažan utisak, podsjećajući nas da je sreća često rezultat naših vlastitih odluka i perspektive.