Home Magazin Zanimljivosti Zbog viralnog TikTok izazova preminulo nekoliko ljudi

Zbog viralnog TikTok izazova preminulo nekoliko ljudi

Prva žrtva umrla je u veljači nakon što je uronila u rijeku Coosa dok su njegova supruga i njihova djeca promatrali iz broda. Unatoč tragičnom kraju, još troje ignoriralo je upozorenja spasitelja i podleglo istoj sudbini

Zbog novog trenda na TikToku pod nazivom #Boatjumping posljednjih mjeseci preminulo je najmanje četvero ljudi. Vlasti iz Alabame kazale su da su se nastradali ljudi prepustili novom i smrtonosnom trendu u kojem su ljudi skakali ili se prevrtali sa stražnje strane brzih čamaca.

“U zadnjih šest mjeseci imali smo četiri utapanja koja smo lako mogli izbjeći. Radili su TikTok izazov. To je mjesto gdje uđete u čamac koji se kreće velikom brzinom, skočite s boka čamca, ne ronite, prvo skočite s nogu i samo se nagnete u vodu”, kazao je Jim Dennis iz Childersburg Rescue Squad za NewYork Post.

Prva žrtva umrla je u veljači nakon što je uronila u rijeku Coosa dok su njegova supruga i njihova djeca promatrali iz broda. Unatoč tragičnom kraju, još troje ignoriralo je upozorenja spasitelja i podleglo istoj sudbini. Pretraživanje na TikToku za “#boatjumping” ili bilo koje ponavljanje te dvije riječi pokazuje niz odvažnika koji snimaju svoje potencijalne susrete s onim što je Dennis nazvao “trenutnom smrću”.

Dennis je upozorio i zamolio nautičare da izbjegavaju smrtonosni trend i pozivaju svoje voljene da ne sudjeluju. “Nemoj to činiti”, rekao je. “Nije vrijedno tvog života”.

(vecernji.hr)