Home Magazin Zanimljivosti Vidio sam svog bivšeg učitelja kako živi u automobilu… i učinio je...

Vidio sam svog bivšeg učitelja kako živi u automobilu… i učinio je nešto predivno!

Jednog jutra, mladić je naišao na svog bivšeg učitelja i saznao da živi u autu. Ono što je učinio za njega zaista je bilo predivno!

Kada je prije nekoliko godina počela pandemija, učitelj José Villaruel ostao je bez posla jer su se satovi održavali putem interneta. Posljedice su bile katastrofalne za ovog učitelja, koji je svoj prihod slao bolesnoj ženi i djeci u Meksiku.

Živi u autu već 8 godina…

Zapravo, ovaj odani suprug živio je u automobilu osam godina kako bi mogao poslati svojoj obitelji onoliko novca koliko im je potrebno. Sada, bez posla, José je živio od socijalne pomoći, koju je većinom posvećivao svojim najmilijima.

Hvala Bogu, njegov bivši učenik, Steven Naga, naišao je na učitelja na parkiralištu u 5:00 sati na putu za posao. Skupivši hrabrost, prišao mu je i upitao ga o okolnostima njegove trenutne situacije. Dok je učitelj objašnjavao svoj problem, 21-godišnjak je osjetio neodoljivu želju da pomogne:

“Zaista sam ga cijenio zbog njegovog ljubaznog ponašanja prema svojim učenicima. Pitao je kakav nam je dan, jesmo li već jeli, takve sitnice”, rekao je Steven.

Steven mu je dao 300 dolara koje je u tom trenutku imao kod sebe. Učitelj je bio jako dirnut, prisjeća se bivši učenik: “Prišao mi je i zagrlio me; primijetio sam da mu suza curi niz obraz.”

Zahvalan učenik

Joséova reakcija samo je potaknula Stevena da nastavi pomagati. Obećao je učitelju da će učiniti sve što je u njegovoj moći da ga izvuče iz ove nevolje.

“Vidjevši kako živi i bori se, osjetio sam potrebu učiniti nešto za njega. Pomogao nam je da u budućnosti postanemo ono što jesmo, pa sam mu htio pomoći da se više za ništa ne mora brinuti.”

Steven je pokrenuo stranicu prikupljanja sredstava na GoFundMe, a donacije su brzo dosegle 27.000 dolara. Zajedno s ostalim učenicima predali su ček oduševljenom “gospodinu V.” na njegov 77. rođendan.

Vijest o akciji stigla je do Odjela šerifa okruga San Bernardino, koji je odmah pronašao Joséu privremeni smještaj – mjesec dana prije nego što je pronađeno stalno mjesto.

Pomalo zbunjeni učitelj sada planira kratki odmor u Meksiku kako bi proveo neko vrijeme sa svojom obitelji.

“To je iskustvo mog života koje ću njegovati u svom srcu do kraja svojih dana. Osjećao sam da će se nešto dogoditi, da će se moja situacija promijeniti, a dogodilo se tako iznenada kada sam najmanje očekivao… Spreman sam za ono što će se sljedeće dogoditi, što god to bilo. Znam da će to biti nešto dobro”, rekao je.

Velikodušan i suosjećajan stav običnog čovjeka samo je jedan od mnogih primjera koje smo vidjeli tijekom pandemije!