Home Magazin Zanimljivosti Uzela stvar u svoje ruke: Majka četvero djece sama je izgradila kuću

Uzela stvar u svoje ruke: Majka četvero djece sama je izgradila kuću

Cara Brookins iz SAD-a se našla u teškoj životnoj situaciji. Odselila je od muža zlostavljača, kupila imanje i odlučila sama svojim rukama izgraditi kuću. Svi su mislili da je luda…

Cara Brookins nije imala nikakvog građevinskog iskustva kad je odlučila svojim rukama izgraditi dvokatnicu. Nitko je nije shvaćao ozbiljno kad je izložila svoj plan, počela kupovati materijal i gledati Youtube videa. Njena priča je kasnije postala inspiracija mnogima.

Prije devet godina, Cara Brookins je, zajedno sa svojih četvero djece (tada su imali dvije, sedam, jedanaest i petnaest godina), ostavila muža koji ju je godinama zlostavljao. U potrazi za boljim životom se odselila u malu kuću u Arkansasu dok ne nađe nešto bolje za sebe i djecu. Njen prvotni plan je bio da kupi kuću, ali je ubrzo shvatila da ne može priuštiti tako veliku kuću. Jednog dana je prolazila kraj kuće koju je potpuno razorio tornado. Tada je dobila ideju da sama izgradi kuću.

– Bio je Dan zahvalnosti. Vozili smo se kraj kuće koju je razorio tornado. Bila je to prekrasna kuća, kao iz sna. Vidjela sam unutrašnjost i sve materijale i činilo mi se jako jednostavno. Pomislila sam da bi i mi mogli početi od nule i izgraditi dom – ispričala je Cara.

Prodala je malo imanje koje je imala i kupila zemlju. Odlučila je riskirati i kupiti materijal.Počela je gledati YouTube videa, nakon posla, i praviti listu potrebnih stvari.

– Kad sam krenula ulagati, nisam mogla odustati. Nisam imala dovoljno novca da ikome platim da mi pomogne – dodala je Cara.

U devet mjeseci je, uz pomoć djece i prijatelja, sagradila ovu prekrasnu kuću. Kaže da ne bi mogla sve sama.

– Bilo me strah da će moji tinejdžeri doći i reći ‘ja ovo neću raditi’, ali svi su bili za – rekla je Cara.

Njen najstariji sin Drew je najviše pomogao majci. Pomogao joj je s papirologijom i sa fizičkim radovima. Kćeri su kuhale i donosile vodu, a maleni Roman je sve nadgledao.

– Bili smo tim. Cijeli proces je povezao još više našu obitelj. Naučili smo da ništa nije nemoguće. Pronašli smo nadu – rekla je Cara.

Kuća je prošla sve inspekcije, premda nitko od njih nije imao nikakvog prijašnjeg građevinskog iskustva.

– Svi su mislili da smo ludi. Mislim da osim djece, nitko na svijetu nije mislio da je ovo dobra ideja – našalila se Cara.

U martu 2009. godine, nakon devet mjeseci napornog posla, Cara i njena djeca su uselili u novu peterosobnu kuću. Kuća ima i tri garažna mjesta i skladište.

Za sve ovo je potrošila 130.000 dolara dok se ona sada procjenjuje na 500.000 dolara.

Izvor: 24sata.hr