Home Magazin Zanimljivosti Stranac joj je ostavio misteriozno pismo, a ono što je bilo unutra,...

Stranac joj je ostavio misteriozno pismo, a ono što je bilo unutra, dirnulo ju je do suza!

Kada vas najmiliji učine sretnima, čini vam se kako nema ljepše stvari na svijetu, no kada vam stranac izmami osmijeh na lice, shvatite da vas i takva gesta može učiniti jednako sretnim.

Žena po imenu Karen je na kućnu adresu dobila pismo od nepoznatog čovjeka. Kada je pročitala šta u njemu piše, bila je šokirana i nije se mogla suzdržati od suza.

Naime, pismo je dobila dok je bila na poslu. Njen sin je otvorio vrata, uzeo ga a potom je nazvao da joj saopšti da je pismo upućeno njoj. Nakon što ga je otvorio, bio je iznenađen onim što je unutra. U koverti je bilo spakovano i 1000 dolara. Budući da se Karen već godinama bori sa tumorom, poruka koja je napisana u pismu je glasila:

”Molim te da ovaj dar prihvatiš kao ljubaznu gestu. Jedan od članova tvoje porodice se javio organizaciji ‘Random Acts Of Kindness.’ Oni naime pomažu ljudima na sve moguće načine, ali anonimno. Najvažnija stvar je što ništa ne očekujemo zauzvrat. Novac koji smo vam poklonili iskoristite kako god mislite da je najbolje za vas. Najvažnije je da to bude na način koji će vas motivirati i podstaknuti na dobro djelo, jer je cilj širiti našu tradiciju.

Zamislite da se nešto slično dogodi i vama. Ovo je još jedan dokaz da postoje ljudi koji brinu o drugima i da su to najljepši darovi čovječanstva.