Home Magazin Zanimljivosti Sigurnosne kamere su uslikale nešto što nalikuje NLO-u: Stručnjaci su uvjereni da...

Sigurnosne kamere su uslikale nešto što nalikuje NLO-u: Stručnjaci su uvjereni da nismo sami

Moguće viđenje NLO-a u Iraku istražuje američka vojska, prema podcasterima koji su došli do slike koju su navodno snimili američki obavještajci prije nekoliko godina.

Sliku je u travnju 2016. snimio američki obavještajno-izviđački avion pomoću svoje sigurnosne kamere, a prikazuje neobičnu kuglu koja leti iznad neimenovanog grada u Iraku.

Nakon što su ga dobili novinari Jeremy Corbell i George Knapp, podijelili su ga na svom Weaponized podcastu, gdje su opisali da je to ‘fotografski dokaz’ NLO-a.

Corbell je rekao: “To je slika koju je snimila vojska, slika koju je snimila obavještajna agencija, a zove se Mosul orb.”

Neobična snimka

Prema podcasterima, sama slika nije klasificirana, ali snimka iz koje je preuzeta bila je dio tajnog brifinga koji je izradila Pentagonova sada već nepostojeća Radna skupina za neidentificirane zračne pojave (UAPTF).

Jedinica je bila zadužena za istraživanje incidenata s NLO-ima prije nego što ju je u srpnju prošle godine zamijenio Ured za rješavanje anomalija svih domena (AARO).

Redatelj i ufolog Corbell je nastavio: “Ovo je izviđački avion u sjevernom Iraku, a ovo je iz videa od četiri sekunde, gdje se ova metalna kugla kreće uz letjelicu bez ikakvog spuštanja, ikakvog pada, na bilo koji način.

“A ovo je jedan od video i fotografskih dokaza unutar obavještajne zajednice koji kaže: ‘Ovo je NLO. Ulovili smo jednog, što možemo zaključiti po njemu?’ I ima toliko toga. Ovo nikada nećete vidjeti u javnosti osim ovdje.”

Ovo se nigdje ne može vidjeti

Ministarstvo obrane nije odgovorilo na zahtjev za komentar New York Posta o autentičnosti slike. U tweetu, Corbell je dodao: “MOSUL ORB je važan vojno snimljen NLO dokaz – iz zone sukoba – javan za analizu. I to je samo vrh koplja.”

Dokument koji je nedavno objavio Pentagon pokazuje da se američka vlada bori da objasni više od 150 izvješća o NLO-ima.

U izvješću se objašnjava da je prijava neidentificiranih zračnih fenomena (UAP) ‘u porastu’ i dodaje da AARO i Ured direktora nacionalne obavještajne službe (ODNI) vjeruju da je porast ‘djelomično posljedica boljeg razumijevanja mogućih prijetnji koje UAP može predstavljaju, bilo kao opasnosti za sigurnost leta ili kao potencijalne protivničke platforme za prikupljanje’.

Još jedan razlog za povećanje navodno je ‘zbog smanjene stigme oko prijavljivanja UAP-a’.

“Ovo povećano izvješćivanje omogućuje više mogućnosti za primjenu rigorozne analize i rješavanje događaja”, navodi se u izvješću.

(klik.hr)