Home Magazin Zanimljivosti Saigrači tokom večere zamijenili žene: “Desilo se neplanirano, otišlo je dalje nego...

Saigrači tokom večere zamijenili žene: “Desilo se neplanirano, otišlo je dalje nego što smo htjeli”

Svijet sporta obiluje brojnim čudnim pričama, no ono što su napravili igrači čuvene bejzbol ekipe New York Yankeesa Fritz Paterson i Mike Kekich, prepričavat će se generacijama. Oni su 1972. godine odlučili zamijeniti žene i nastavili su se družiti kao da se ništa nije desilo.

Bejzbol igrači Fritz Peterson i Mike Kekich upoznali su se 1969. godine kada je Kekich postao član čuvenih New York Yankeesa. Ubrzo su ova dvojica bejzbolaša postala najbolji prijatelji, da bi tri godine kasnije došli u centar pažnje sportske javnosti.

Novinar New York Posta Maury Allen pozvao je Petersona i njegovu suprugu Marilyn na roštilj na kojem bi napravili intervju. Ovaj je to prihvatio, ali je naglasio da će s njim doći njegov prijatelj Mike i njegova supruga Susanne.

Nakon što su se dobro zabavili na roštilju zabava je nastavljena u obližnjem restoranu, a zatim se desio dogovor da zamjene žene. Nije još uvijek poznato ko je tako nešto predložio, no suprugama nije smetalo.

40 godina kasnije o tome je govorio Fritz Peterson. Ističe da je sve bilo neplanirano.

“Desilo se tako. Nismo planirali”, rekao je Peterson 40 godina kasnije i nastavlja:

“Rekao sam svojoj Marilyn: ‘Zašto ne izađeš na večeru s Mikeom, a ja ću sa Susanne. Naći ćemo se tamo i nakon večere otići kući?’. Tako smo i uradili i veoma smo se zabavili. Svi smo pomislili isto: ‘Idemo to ponovo napraviti’. To smo i učinili već naredne večeri”, priča Peterson.

“Otišli smo u drugi restoran. Mike i Marilyn su ranije otišli, a Susanne i ja smo ostali. Na kraju je sve otišlo dalje nego smo planirali. On se zaljubio u moju ženi, a ja u njegovu.”

Određeni periodu su krili kako su zamijenili žene. Ipak, kako bi se spriječila brojna nagađana pozvali su novinare i na press konferenciji su saopštili vijesti.

“Nismo promijenili žene. Promijenili smo živote”, poruka je koju su poslali.

Interesantno je da su se dogovorili i da se sve može vratiti na staro ako neko od njih bude nezadovoljan životom, no to se nije desilo.

Peterson je sa suprugom svog bivšeg saigrača ostao do danas, a veza Kekicha i nekadašnje gospođe Peterson raspala se nekoliko mjeseci nakon razmjene.

(sportsport.ba)