Home Magazin Zanimljivosti Proveo je 5 godina u nadi da će ovo uhvatiti kamerom. Sada...

Proveo je 5 godina u nadi da će ovo uhvatiti kamerom. Sada gledajte kada to konačno vidi… (VIDEO)

Wolverines ( Gorska kuna ) su poznati po svojoj usamljenoj prirodi, ali fotograf divljih životinja je snimio iznenađujuće nježan trenutak između jedne vukodlake i njenog djeteta.

Dok je snimao svoj dokumentarni film , Andrew je snimio mamu Wolverine kako pažljivo nosi mladunče u ustima do nove jazbine.

Petogodišnja misija reditelja o divljim životinjama Andrewa Manskea da pronađe jednog od najneuhvatljivijih mesoždera na svijetu dostigla je visoku tonu uz izrazito nezastrašujući zvuk: tihi plač bebe.

Škripa koja je dopirala iz jazbine skrivene ispod dubokog snijega bila je preteča jednog ozbiljno ljupkog stvorenja.Prema autoru, snimak predstavlja prvi put da je beba wolverine viđena u divljini. Ova vrsta je oduvijek bila poznata kao divlje životinje s velikim kandžama koje više vole da žive usamljeničkim životom.

Redatelj je klip nazvao vrhuncem svoje karijere, rezultatom pet hladnih zima koje je proveo prateći ozloglašene neuhvatljive životinje na kanadskom sjeveru.

Rijetki snimak koji je snimio prikazuje stvorenje koje demonstrira prekrasne majčinske instinkte uobičajene za sisare, poput slonova koji će se jako boriti da svoje bebe sačuvaju od opasnosti .Nježni snimci pokazuju prvi put da je beba ovog stvorenja ikada viđena u divljini dok ga majka nosi u novu jazbinu.

Redatelj je bio zaprepašten kada je vidio kako je stvorenje iskočilo tokom dana. Ali, vjeruje da je mama to učinila kako bi premjestila svoje kiće u drugu jazbinu kako bi ih zaštitila od grabežljivaca u tom području.

Wolverines imaju reputaciju neuhvatljivih, usamljenih životinja – ali snimak dokazuje da su “mnogo društveniji nego što smo mislili”.Molimo, PODIJELITE ovo sa prijateljima i porodicom.