Home Vijesti Regija Prevarant Imoćanki na Fejsu ponudio njezin apartman. “Policija kaže da ne može...

Prevarant Imoćanki na Fejsu ponudio njezin apartman. “Policija kaže da ne može ništa”

IZNAJMLJIVAČICI iz Imotskog, koja posljednje tri godine iznajmljuje svoj apartman preko Bookinga i Airbnbja, javila se gošća koja joj je rekla da je apartman pronašla u grupi za iznajmljivanje na Facebooku. Žena je, srećom, pronašla broj mobitela vlasnice i nazvala ju, nakon čega im je postalo jasno da se radi o prevari, piše Slobodna Dalmacija.

Nudi jeftine apartmane u Dalmaciji i Crnoj Gori

“Otkrili smo kako netko, preciznije s Facebook profila Geb Westerwinter, koristi fotografije, ne samo mog apartmana nego i različitih apartmana iz cijele Dalmacije, pa čak i Crne Gore, i prodaje smještaj. Kad se klijenti obrate osobi koja stoji iza tog profila, ona odmah zatraži 40 posto akontacije od cijene koju je izmislila.

Pregledavajući ponudu apartmana s tog profila, vidjela sam da se nude po dosta povoljnim cijenama, što bi, valjda, trebao biti bolji mamac za klijente. Tako, primjerice, apartman u Dubrovniku nudi za 70 eura… I moj je nuđen za 55 eura za noć, što je dosta niža cijena od one koju sam oglasila na Bookingu”, ispričala je vlasnica apartmana za Slobodnu Dalmaciju.

Vlasnica se najprije za pomoć obratila policiji, ali joj je u postaji rečeno kako na osnovu lažnog oglasa ne mogu reagirati. Bez kaznenog djela, konkretne prevare, rekli su joj – nije moguće pokrenuti bilo kakvo postupanje.

Javila se na lažni oglas, dobila fotografije svog apartmana

“Kako mi je gospođa dala informacije o Facebook profilu koji oglašava moj apartman, odlučila sam kontaktirati osobu koja iza njega stoji. Tražila sam od nje apartman u Imotskom i dobila fotografije vlastitog, podatke o uplati, IBAN i ime neke osobe za koju nisam sigurna da je vlasnik tog računa.

U Addiko banci, kojoj spomenuti račun pripada, ne mogu mi provjeriti tko je vlasnik računa, u policiji su mi rekli da ne mogu ni oni. Kao jedina opcija ostali su mi mediji”, rekla je vlasnica.

Kaže da osoba koja je objavila lažne oglase komunicira na hrvatskom jeziku.

(index.hr)