Home Magazin Zanimljivosti Pogledajte ovaj nevjerovatan trenutak kada je bijela ajkula iskočila iz vode

Pogledajte ovaj nevjerovatan trenutak kada je bijela ajkula iskočila iz vode

Ovaj fotograf je uhvatio trenutak kad je veliki bijeli morski pas izletio iz oceana, samo nekoliko centimetara od njegove ruke.

Komercijalni ronilac ronioca Luke Thom, 26, uhvatio je nevjerojatan trenutak fotoaparatom koji je držao iznad kaveza za morske pse neposredno uz obalu Južne Australije.

Na slikama je prikazan pet metara visok bijeli morski pas, koji ugrize kutak metalnog kaveza koji je, po mojem mišljenju preblizu za udobnost.

Ronilac je bio u kavezu na otocima Neptuna, rekavši da ga je jedan od njegovih prijatelja, koji je inzistirao na tome da se približi velikom bijelom psu.

Thom je rekao:

Gledao sam Andrewa Foxa koji je snimao ove nevjerojatne fotografije velikih bijelih morskih pasa, pa sam pomislio da ću pokušati snimiti njegovu fotografiju zbog toga što im se približava s kamerom za riblje oko.

Vjerojatno je najčešća reakcija. Vidim priču i trenutak na fotografiji. Nije kao da gledate videozapis. Možete pogledati fotografiju i zamisliti što se događa.

Ovi morski psi su prilično nevjerojatne životinje i trebaju zaštitu i minimalan ljudski utjecaj.

Vode oko otoka Neptuna, gdje su snimljene slike, popularno su mjesto za viđenje morskog psa – i lako je vidjeti zašto.

Neptune se sastoje od dva para otoka, poznatih kao Sjeverna i Južna Neptun. Muški veliki bijelci, duljine do pet metara, nastanjuju otoke tijekom cijele godine.

Velike ženke bijelog psa su dugačke gotovo šest metara i zimi se okupljaju samo u Neptunu, kada mladunci tuljana počinju ulaziti u ocean.

Naravno, Thom nije jedina osoba koja ide u ronjenje u kavezu; Iz godine u godinu turisti, snimatelji i morski biolozi postaju opremljeni kamerom i pokušavaju se približiti velikoj bijeloj morskoj psi.

Ponekad to ne ide u plan – kao što je jedan turist u Gansbaaiu u Južnoj Africi saznao kada su uhvatili trenutak kada ih je velika bijelka pokušala napasti u kavezu.

Snimka je pokazala zastrašujuću morsku silu koja je udarila njegovom moćnom glavom o kavez dok se čuju krici ronioca koji su zaustavljali srce, a jedna osoba glasno vikala: “O, Bože!” Dok morski pas uzburka vodu u bijes.

Ajkula tada odlazi, ali kruži natrag za još jedan pokušaj, usta su mu užasno blizu dok gurne nos kroz rešetke.

Pogled iznad vode pokazuje peraje morskog psa koja se ubrzava duž površine. Srećom, nije bilo prijavljenih ozljeda.

Pa, ne znam za vas momci, ali to je dovoljno da me odvežete na plivanje do kraja života – bez obzira na ronjenje u kavezu.