Home Magazin Zanimljivosti Ovaj pas je 12 godina živio na lancu usred Zadra. Nitko mu...

Ovaj pas je 12 godina živio na lancu usred Zadra. Nitko mu nije pomogao, do sada…

TUŽNA priča jednog psa iz Zadra dirnula je društvene mreže.

“Usred grada Zadra 12 godina je ovaj pas živio na lancu na jednom ‘parkingu’! Kako ga nitko nije vidio, doživio, pomogao mu punih 12 godina?? Nalazio se jako blizu jedne od najprometnijih cesta gdje svakodnevno cirkulira puno ljudi. Živio je tamo bez redovno dostupne hrane i vode, vidno izgladnjivan, željan svega, ali svejedno toliko sretan kada vidi čovjeka. Nikada cijepljen. Nije imao čak ni zdjelice. Sve što je imao je debeli lanac i trošna kućica u koju nije želio ni ući. Spavao je vani na zemlji i na kamenju. 12 godina”, napisali su iz skloništa za životinje Privlaka.

“Neko vrijeme smo vodili borbu za ovog psa i nije bilo lako ali nismo odustali. Na kraju nam ga je vlasnik danas pristao mirno predati. Trenutak kada je lanac pao na pod a on bio slobodan je bio trenutak olakšanja, sreće i ponosa. Dobio je ime Aponi što znači leptir. A leptiri simboliziraju slobodu. Aponi je naš novi stanar koji će kada se oporavi tražiti dom”, dodali su.

“Koliko još Aponija ima u Hrvatskoj koji večeras spavaju negdje pod otvorenim nebom sa debelim lancem oko vrata, gladni i žedni jer zakon dopušta lanac… To nije Hrvatska koju želimo! Stvari se moraju početi mijenjati i mora se čuti glas onih koji ne mogu sami govoriti!” zaključili su i zahvalili osobi koja im je dojavila za Aponija.

(index.hr)