Home Magazin Zanimljivosti Ova malena bebica je svima dokazala da nemoguće može postati moguće!

Ova malena bebica je svima dokazala da nemoguće može postati moguće!

Možda nekome ova fotografija uopšte neće biti važna, ali majci ove bebe kao i brojnim drugima majkama koje su rodile i koje će tek roditi prerano rođene bebe, ova je fotografija dokaz da je apsolutno sve moguće.

Malena bebica zove se Dahlia i stara je četiri sedmice. Međutim, rođena je prerano – u 28. sedmici trudnoće, a s obzirom na sve što je prošla ljekari još baš nisu davali optimistične prognoze. Njenoj majci Keri Barcellos-Putt vodenjak je popucao u 21. sedmici trudnoće. Nakon odlaska na hitnu ljekari su joj savjetovali strogo mirovanje – prva dvije sedmicekod kuće, a posljednjih pet sedmica u bolnici gdje je bila na stalnom posmatranju.

No kako je bebica s vremenom ostala bez plodne vode ljekari su strahovali da joj se pluća zbog nedostatka kiseonika neće moći razviti kako treba te su je u 28. sedmici porodili hitnim carskim rezom.“No, nakon svih crnih prognoza malena je Dahlia, kao što vidite, živa i zdrava. Tu je uz mene i doji”, napisala je mama uz ovu dirljivu fotografiju koja je zapravo dokaz koliko je malena Dahlia bila borbena i nije se dala uprkos svemu što su ljekari rekli. Prema trudničkom kalendaru ljekari smatraju da prerano rođene bebe, u sedmici u kojem je rođena i malena Dahlia, ne mogu same vući mlijeko iz dojke.

Za to su jednostavno još preslabe. Obično se kaže da će bebe za to biti spremne između 34. i 36. gestacijske sedmice, a ako tako računamo Dahila je u ovom trenutku stara samo 32 (gestacijske) sedmice.

Dakle, pokazala je svima da nemoguće nije uvijek nemoguće, da je svaka mala duša individualna, a baš uprkos crnim prognozama vezanima uz njena mala pluća, Dahlia je stvarno pokazala da je borac. Jer nije lako navući mlijeko ni normalno rođenim bebama, a kamoli ovako malenoj palčici za koju se nije ni znalo hoće li uopšte preživjeti.

Njihova priča je nedugo nakon postavljanja ove fotografije na Facebook stranicu Breastfeeding Mama Talk dirnula u srce mnoge roditelje i to s vrlo dobrim razlogom. Ne samo da pokažu drugima Dahlijin napredak nego da potaknu sve one roditelje koji se boje, koji možda baš sada toliko strahuju za svoju bebu, da uvijek postoji velika šansa da baš sve bude u redu.

Izvor: index