Home Vijesti Regija Opet nam stiže vrućina, s njom i saharski pijesak

Opet nam stiže vrućina, s njom i saharski pijesak

DANAS nas očekuje djelomice sunčano vrijeme s promjenjivom naoblakom, ali i nestabilnim uvjetima. Mjestimice će padati kiša, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom, posebice na istoku zemlje, gdje će lokalno pljuskovi biti izraženiji, prognoza je DHMZ-a.

Vjetar će biti većinom slab, dok će na Jadranu puhati umjeren sjeverozapadni vjetar, uz obalu jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 24 i 29°C.

Detaljna prognoza

Istočna Hrvatska

Promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Vjetar većinom slab. Najviša temperatura zraka oko 27°C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Mjestimice malo kiše, poslijepodne i pljuskovi s grmljavinom. Ujutro ponegdje magla. Vjetar većinom slab. Najviša temperatura zraka od 26 do 28°C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Ujutro ponegdje magla. Poslijepodne lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vjetar većinom slab. Najviša temperatura zraka od 22 do 25°C.

Istra

Sunčano uz umjerenu naoblaku, mjestimice uz razvoj oblaka s kišom, a moguć je i pljusak s grmljavinom, prema kraju dana razvedravanje. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, a ujutro bura. More će biti malo valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 18 do 20°C, u unutrašnjosti Istre od 15 do 17°C, a najviša dnevna od 26 do 28°C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno. Uglavnom poslijepodne lokalno jači razvoj oblaka i mogućnost kratkotrajnog pljuska i grmljavine, uglavnom na širem riječkom području. Vjetar većinom slab, poslijepodne do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najviša temperatura zraka od 26 do 28°C.

Dalmacija

Djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Mjestimice pljuskovi i grmljavina koji mogu biti izraženiji, osobito poslijepodne u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će umjeren sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura zraka od 26 do 29°C.

Sutra nešto toplije, za vikend vruće

Sutra nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, toplije i stabilnije, osobito na Jadranu. U unutrašnjosti zemlje zadržat će se umjerena naoblaka, a lokalno su mogući pljuskovi s grmljavinom, češće poslijepodne na istoku Hrvatske.

U jutarnjim satima na kopnu će mjestimice biti magle.

Vjetar će većinom biti slab, dok će na Jadranu puhati umjeren sjeverozapadni vjetar, a poslijepodne jugozapadni. Najniže temperature kretat će se od 14 do 19°C, na Jadranu između 18 i 23°C, dok će najviša dnevna temperatura zraka biti uglavnom od 27 do 32°C.

Za vikend će biti vruće, osobito u nedjelju. Opet će nam doći i saharski pijesak, rekao je meteorolog N1 televizije.

(index.hr)