Home Magazin Zanimljivosti Ogromni morski pas je napao kornjaču: Nećete vjerovati kako je sve završilo

Ogromni morski pas je napao kornjaču: Nećete vjerovati kako je sve završilo

Priroda ponekad piše čudesne i neočekivane priče.

Da je priroda čudesna, uvjerili smo se tisuće puta. Kako uživo, tako i putem raznih dokumentarnih filmova, snimki s interneta i slično. Upravo jedna takva priča dogodila se usred oceana, gdje je opasna, velika životinja napala puno slabiju, bespomoćnu životinju.

Naime, sve se dogodilo u blizini jedne plaže u Zapadnoj Australiji. Video je iz zraka, svojim dronom, snimio profesionalni snimatelj Jack Garnett, a na njoj se vidi dramatičan napad agresivnog tigrastog morskog psa na jednu kornjaču.

Lagani plijen

Kornjače su inače poprilično lagan plijen za morske pse, kojima se rijetko tko u oceanu može suprotstaviti. Ogromni, agresivni morski pas tako se obrušio na kornjaču, a malo tko je davao ikakve šanse simpatičnoj kornjači.

Na snimci se vidi kako morski pas napada kornjaču, koja se u nekoliko navrata zarotira kako bi izbjegla njegov napad. Kornjača je svojim oklopom odbijala morskog psa, koji ju nikako nije mogao uhvatiti.

Čudesan završetak

A onda dolazi do trenutka koji je sve šokirao. Kornjača se nakon jedne obrane od napada morskog psa obrušila na svojeg napadača te ga ugrizla za rep. Morski pas se prestrašio, odustao i brže, bolje pobjegao od hrabre kornjače.

Priroda zbilja piše čudesne priče.

(klik.hr)