Home Magazin Zanimljivosti NADREALNA SCENA / Čuli su da pametniji popušta, pa su digli ruke?!...

NADREALNA SCENA / Čuli su da pametniji popušta, pa su digli ruke?! Zatvorski čuvari dopustili otmičarima da usred dana kidnapiraju djevojku

Srećom, policija je puno ozbiljnije reagirala, pa je djevojka spašena nakon samo 15 minuta.

Neimenovana 32-godišnja djevojka oteta je u subotu usred bijela dana ispred hongkonškog zatvora Stanley, pa spašena već 15 minuta kasnije jer je policija praktički iste sekunde dobila dojavu koje vozilo treba presresti i kojom se rutom kreće.

Dramatičnom prizoru svjedočili su i slučajni promatrači na autobusnoj stanici koji su pokušali spasiti djevojku i zauzvrat pretrpjeli nekoliko udaraca, a javnost je dodatno šokirao izostanak bilo kakve ozbiljnije reakcija dvojice prisutnih zatvorskih čuvara.

Uhićeno je četvero osoba, među njima i 16-godišnja djevojka, a portal South China Morning Post prenio je informaciju da je povod za otmicu najvjerojatnije bio dug.

“Zasad smo došli do spoznaje da su žrtva i četvero uhićenih bili prijatelji više od godinu dana te da je motiv povezan s međusobnim novčanim sporovima koji su uključivali stotine tisuća hongkonških dolara”, kazao je policijski inspektor Wong Yu-fai.

Žrtva je zadobila ozljede glave i ekstremiteta, a otmičarima prijeti sedam godina zatvora.(net.hr)