Home Magazin Zanimljivosti Ko im je dao vozačku?! Ovako parkiraju Hrvati! Ovo je dnevna doza...

Ko im je dao vozačku?! Ovako parkiraju Hrvati! Ovo je dnevna doza pravih bisera u prometu…

Foto: Prometne zgode i nezgode/Facebook

Popularna Facebook stranica “Prometne zgode i nezgode” objavila je ovotjednu kompilaciju najgorih parkiranja u Hrvatskoj, ostavljajući korisnike društvenih mreža zapanjenima nekim od nevjerojatnih i često komičnih primjera neodgovornog parkiranja.

U svijetu parkiranja postoje različiti pristupi. Ima vozača koji svoje vozilo parkiraju s nevjerojatnom preciznošću, analitički pazeći na svaki detalj. Ima onih koji su se toliko ispraksirali da bi bez problema ušli i na najuže parkiralište, a potom postoje i oni koji će svoj automobil ostaviti na prvom mjestu koje ugledaju, ne obazirući se na to je li to legalno mjesto za parkiranje ili ne.

Među nekim od nevjerojatnih primjera koje je “Prometne zgode i nezgode” podijelio, izdvaja se slučaj gdje je automobil bez problema mogao stati na parkiralište, ali je vozač ili vozačica odlučila da je zadnja lijeva guma izgleda “u svom filmu”. Ovakve situacije ostavljaju mnoge bez riječi i postavljaju pitanje što je bilo u glavi vozača ili vozačice u trenutku parkiranja.

Ova kompilacija najgorih parkiranja služi kao podsjetnik na važnost odgovornog parkiranja i poštivanja pravila u prometu. Neodgovorno parkiranje može uzrokovati zastoje i stvarati nepotrebne probleme za druge vozače. Također, ovakvi primjeri potiču smijeh i diskusiju na društvenim mrežama te ukazuju na potrebu za većom sviješću i obukom o parkiranju.

24sata

Nastavimo se ekipom koja baš i ne brine kako će pločnikom proći djeca, majke s djecom, stariji ljudi… Nek siđu dolje na cestu.

Pločnik oni smatraju svojim vlasništvom…

24sata

24sata

24sata

24sata

24sata

Neke lokacije su posebno popularne za parking na pločniku…

24sata

24sata

24sata

Ima u Hrvatskoj i vozača koji neće parkirati na pločnik.

Ali zato će bez problema zauzeti dva, pa čak i tri, četiri parking mjesta…

24sata

24sata

24sata

Drugi će automobil ostaviti odmah kraj omiljenog kafića. Pa nek promet ide dok oni piju svoju kaficu… U blizini je i kladionica, pa se može sve obići bez puno hoda.

24sata

Treći sebe očito smatraju dijelom Hitne pomoći, pa vozilom gotovo uđu u bolnicu…

24sata

Ima i onih koji su zaradili čestitke zbog svojeg parkiranja. Ovaj vozač, ili vozačica, tako je u centimetar uspio stati na mjesto…

24sata

U nastavku pogledajte i ostale ovotjedne ‘bisere’…

24sata

24sata

24sata

24sata

24sata

24sata

24sata

(24sata.hr)