Home Magazin Zanimljivosti I lavovi u zoološkom vrtu u Bronxu pozitivni na koronavirus

I lavovi u zoološkom vrtu u Bronxu pozitivni na koronavirus

Nakon malezijske tigrice Nadie koja je početkom mjeseca bila pozitivna na koronavirus stručnjaci su utvrdili da je još sedam velikih mačaka u zoološkom vrtu u Bronxu pozitivno na koronavirus.

Nevladina neprofitna organizacija Wildlife Conservation Society koja upravlja zoološkim vrtom objavila je da su početkom travnja tri tigra i tri afrička lava pokazivala simptome. Tada je zoo objavio da je četverogodišnja tigrica Nadia pozitivna na koronavirus, prenio je CNN.

Naknadno je testirano još šest velikih mačaka, što nije jednostavno jer se životinje trebaju sedirati, i ti rezultati sada pokazuju da su i one zaražene koronavirusom i prema, zoološkom vrtu, većina ih kašlje.

I među njima ima asimptomtskih pa tako jedan tigar pozitivan na koronavirus nema nikakvih simptoma.

Prema zoološkom vrtu životinje je zarazio zaposlenik koji nije imao simptoma a testiranje je pokazalo da je pozitivan na koronavirus, prenosi Hina.

Nakon toga uvedene su sanitarne mjere u svim zoološkim vrtovima kojima se želi onemogućiti da životinje budu zaražene ljudskim posredovanjem.

Znanstveni dokazi pokazuju da čovjek može zaraziti i domaće mačke, a nema nikakvih dokaza da mačke ili psi mogu prenijeti koronavirus na čovjeka.

Stručnjaci upozoravaju na potrebu pridržavanja higijenskih mjera kako čovjek ne bi zarazio svoje kućne ljubimce virusom.