Home Vijesti Politika DODIK ZAKUKAO U RUSIJI: “Republika Srpska je direktno izložena pritiscima i pod...

DODIK ZAKUKAO U RUSIJI: “Republika Srpska je direktno izložena pritiscima i pod stalnim je sankcijama…”

-Srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici, poručio je očakni Dodik koji je prije 15 godina priznao da se u Srebrenici dogodio genocid.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik obratio se na Bezbjednosnom forumu u Sankt Peterburgu u Rusiji.

– Republika Srpska je direktno izložena pritiscima i pod stalnim je sankcijama SAD, a mi pronalazimo načine da se izborimo sa tim problemom – rekao je Dodik.

Kazao je da je diverzifikacija lanaca snabdijevanja naš cilj.

– U budućnosti treba očekivati i sajber napade na državne sisteme i institucije i treba pronaći rješenja za to. Potrebna je i dodatna zaštita djece i omladine od sadržaja na internetu. Mi u Republici Srpskoj smo studiozno pristupili ovom problemu i ovaj problem zahtijeva dodatnu zaštitu, poručio je Dodik.

Dodik je kazao da će forum biti prilika da učesnike u svom obraćanju upozna sa stavovima RS-a o najavljenoj rezoluciji o Srebrenici.

-Srpski narod nikada neće pristati na narativ političkog Sarajeva i dijela međunarodne zajednice o navodnom genocidu u Srebrenici, poručio je očajni Dodik, koji je ranije priznao da se u Srebrenici dogodio genocid.

(slobodna-bosna.ba)