Home Sport Tenis Djevojka se rastopila nakon onoga što je uradio Sinner: “Ona je gotova,...

Djevojka se rastopila nakon onoga što je uradio Sinner: “Ona je gotova, oborio ju je s nogu”

Indian Wells dolazi do same završnice, a subota je rezervisana za okršaje polufinala, no nažalost kiša pravi ozbiljne probleme.

Prvi su negdje iza 21:30 sati prema srednjoevropskom vremenu na teren izašli Jannik Sinner i Carlos Alcaraz. Teniski spektakl koji su svi nestrpljivo čekali, ali nakon nepuna tri gema počela je padati kiša i donesena je odluka da se teniseri vrate u svlačionice.

Italijan i Španac su se vratili sa nadom da će nastaviti meč, no opet je kiša pojačala, pa su ponovo vraćeni. Međutim, dok su čekali odluku sudije i organizatora, teniseri su jedno vrijeme sjedili na svojim mjestima.

Kako to pravila nalažu, njima su djevojke zadužene za skupljanje loptica donijele kišobrane. Djevojka je sjela pored Sinnera kako bi držala kišobran i zaštitila ga od kiše, a jedan od najboljih tenisera današnjice potom je pokazao kakav je džentlmen, pa je on uzeo kišobran, dok se ona slatko smijala.

Kratko je Sinner čavrljao s djevojkom i oduševio ljubitelje tenisa. “To je tako slatko, Jannik je pokazao da je veliko ljudsko biće”, bio je jedan od komentara na društvenoj mreži X, dok su neki zaključili da ju je “oborio s nogu”.

U međuvremenu, Alcaraz nije bio poput Sinnera, pa je za razliku od Italijana, mirno sjedio i pomalo mrzovoljno djelovao dok je djevojka pokraj njega držala kišobran.

Sada svi čekamo da kiša prestane i da se nastavi meč, a kasnije bi trebali da igraju Daniil Medvedev i domaći predstavnik Tommy Paul, ali nažalost sve je do vremenskih prilika.

Za sada je pauza, a kada će se nastaviti, teško je reći. Ko zna, možda se mečevi polufinala prebace za nedjelju, kada je planirano veliko finale Mastersa u SAD-u.

(sportsport.ba)