Home Magazin Showbiz Žene iz BiH i regije čvrsto stale uz Severinu: Najgore je roditi...

Žene iz BiH i regije čvrsto stale uz Severinu: Najgore je roditi dijete s psihopatom

Vrhovni sud u Hrvatskoj danas je poništio odluku o zajedničkom skrbništvu između Severine i Milana Popovića, te se skrbništvo ponovno vraća ocu.

Ta iznenadna odluka šokirala je samu Severinu, ali i brojne žene iz cijele regije koje joj putem društvenih mreža šalju poruke podrške.

Među njima su se oglasile i brojne poznate osobe iz BiH, Hrvatske i Srbije.

“Dobro, da li će vas ikad pustiti da živite normalan život? Je li dosta???”, napisala je bh. voditeljica Maja Čengić Miralem uz Severininu fotografiju na kojoj pozira sa sinom Aleksandrom dok je bio beba.

“Užas, Podrška za Severinu i jadno dijete koje trpi ovu agoniju”, napisala je hrvatska pjevačica Ida Prester.

“Jezivo. Nepravedno. Volim te Severina”, poručila je na svom Instagram storyju bh. voditeljica Emela Burdžović.

“Izgleda da se tema ‘majka’ ne završava. Podrška Severini, kojoj ponovo oduzimaju starateljstvo i njenoj strašnoj borbi za svog sina, koji se izjasnio da želi da bude sa mamom, naravno”, napisala je srbijanska glumica Milena Radulović.

“Nemojte nikada dirati nečiju majku. Niste svjesni šta Bog može da vam uradi”. napisala je Seka Aleksić.

“Iz ličnog iskustva znam da je najgore rodit dijete s psihopatom jer se onda ‘bitke vode’ preko djeteta. Podrška za Severinu”, još je jedna od desetina poruka koje je pjevačica podijelila na svom profilu.

Također, Amra Džeko, Nataša Bekvalac, Milica Todorović, Emina Jahović, Tijana Dapčević, Sofija Milošević su ostavile emotikone srca ispod Severinine objave u kojoj je pokušala da opiše svoju bol.

“Nosim ga od kada je bio mala kap na dlanu. Od kada se rodio smo samo nas dvoje. Prvi zub, prva temperatura, prvi koraci. Tata se povremeno pojavljivao (kao i dan danas) i odlazio. I onda je odjednom odlučio biti otac. Od tada, već gotovo 11 godina, traje mučenje i agonija mog djeteta i mene. Ročišta, saslušavanja, ispitivanja, prijavljivanja, vještačenja.

Znaš da ništa pogrešno nisi napravila. I ne vjeruješ da ti se to opet događa. I nisi kriva. Na svoje dijete nikada nisam glas podigla, a kamoli išta slično. Ne postoji ama baš nikakav razlog zbog kojeg dijete ne bi trebalo živjeti u svom domu u kojem se rodilo, sa mnom, svojom bakom, ljudima koje zna od rođenja”, započela je objavu.
“Sad su Vrhovni suci dali svoj obol. Digli su ruku u ime mog djeteta, koje nikad nisu vidjeli, s kojim nikad nisu razgovarali, koje ima svoj život, svoje misli i koji trpi torturu, i ja skupa s njim. Ne da mi se sada tražiti nepravilnosti u odlukama Vrhovnoga suda, ne da mi se više tražiti ikakve nepravilnosti, a pogotovo ove koje su one suprotne postojećoj praksi…

Sud vratio Severininog sina ocu, oglasila se pjevačica: “Dijete se izjasnilo da želi biti sa mnom”

Ja sam mama. On je moja kap na dlanu, a ja ću se boriti do zadnje kapi krvi za nju. Svoju kap na dlanu. Moje dijete živi i ide u školu u Zagrebu, za razliku od njegovog oca. Sramota me ove države da se ovakve stvari rade djetetu, da ja ne smijem o tome govoriti da ne bih nekoga uvridila.

Pojednostavljeno, ovo zapravo znači da ću ponovno svoje dijete, koje sam rodila, odgajam, školujem, koje je živjelo sa mnom od rođenja, viđati utorkom i četvrtkom od 16 do 20 sati i svaki drugi vikend subotu i nedjelju.

Prošla sam svu golgotu hrvatskog pravosuđa pa ću i ovu Vrhovnoga suda. Kažu da su ukinuli presudu zbog proceduralnih razloga. Jebali vas ‘proceduralni razlozi’. Jebala vas i korupcija u ovoj državi. Jednom ste uspjeli, ovaj put nećete”, napisala je.

(klix.ba)