Home Vijesti Crna hronika Užas u Beogradu: Samostrelom pogodio policajca kod izraelske ambasade. Napadača su ubili

Užas u Beogradu: Samostrelom pogodio policajca kod izraelske ambasade. Napadača su ubili

Foto: Telegraf.rs/Jelena Peranović

Zamjenik premijera Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je nepoznata osoba, čiji se identitet utvrđuje, iz samostrela ustrijelila pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti osiguranja izraelskog veleposlanstva.

Osiguranje izraelskog veleposlanstva u Beogradu hicima je pogodilo nepoznatog napadača u vrat, koji je od ozljeda preminuo na mjestu sukoba, javlja Telegraf.

Do napada je došlo oko 11 sati kada je još nepoznati muškarac došao pred veleposlanstvo. Blic piše da je imao i nož te je prvo pitao policajca za smjer. Muškarac je potom otišao i vratio se desetak minuta kasnije sa samostrelom kojim je pogodio policajca.

Policajac koji je bio na dužnosti, u cilju osiguranja u Veleposlanstvu Izraela, reagirao vatrenim oružjem.

Zamjenik premijera Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je nepoznata osoba, čiji se identitet utvrđuje, iz samostrela ustrijelila policajca koji je bio na dužnosti osiguranja izraelskog veleposlanstva.

– Policajac Miloš J. (34) upotrijebio je oružje u nužnoj obrani i savladao napadača koji je od zadobivenih ozljeda preminuo . Policajac je u svjesnom stanju prevezen u Urgentni centar gdje će biti obavljena operacija vađenja strijele iz vrata. Sve okolnosti napada i mogući motivi se istražuju – rekao je ministar Dačić.

Dačić je prije nekoliko trenutaka u izjavi potvrdio da je muškarac policajca ispitivao za smjer prema muzeju, na što mu je ovaj rekao da nema muzeja te se ovaj vratio i pogodio ga.

– Reagirao je koliko god je mogao dok nije pao. ispalio je nekoliko hitaca u napadača, kojem je nakon pola sata utvrđena smrt – rekao je Dačić.

– Nesumljivo je da se radi o terorističkom aktu koji je uperen i protiv države Srbije i pripadnika Žandarmerije. Je li djelovao sam ili je bila grupa… Uhitili smo još neke ljude preventivno koji su bili u blizini policijskih objekata i gledamo da povežemo slučaj – rekao je.

(24sata.hr)