Home Vijesti Crna hronika TUČA NA SAHRANI ZAVRŠILA SE UBISTVOM: Rat porodica u Tutinu, uhapšeni štrajkuju...

TUČA NA SAHRANI ZAVRŠILA SE UBISTVOM: Rat porodica u Tutinu, uhapšeni štrajkuju glađu u zatvoru

Rat između dve porodice u Tutinu traje godinama i kulminirao je smrtnim slučajem pre dve godine.

Rat dve porodice u Tutinu rezultirao je smrtnim slučajem 2022. godine kada su se fizički obračunali članovi porodice. Sada se za “Kurir” oglasio Rafet Mušina iz Tutina, čija su braća od strica osumnjičena za ubistvo Sameda Papića s kojim su se potukli 10. jula 2022. godine u selu Drage.

Tuča sa kobnim epilogom dogodila se nakon sahrane jednog rođaka porodice Mušina. Tada su napadnuti Fadilj i Hasib Mušina od strane braće Pepić.

Imali smo smrtni slučaj u porodici, umro nam je rođak i tog dana smo obavili sahranu prema našim običajima, ja sam tada bio na čelu kolone kada sam video pokojnog Sameda Pepića koji je stajao pored puta, mi smo prošli, za nama sigurno još desetak kola, a onda i braća od strica Fadilj i Hasib Mušina. Samed je i dalje stajao pored puta, a njegov brat Denis je sedeo kod kuće i u tom momentu je istrčao i rekao Samedu: ‘Sad su ti prošli braća Mušina, zašto ih nisi napao?’ Tada su otišli do garaže, uzeli palice i ušli u auto, krenuli za mojom braćom i napali ihHasib je imao povredu lobanje, jedva je preživeo“, započeo je priču Rafet Mušina.

Međutim, tuča se ipak završila kobno iako niko od njih nije očekivao da će do napada doći, stradao je Samed, jedan od članova porodica Pepić. Kako je Rafet ispričao dalje, njegova braća se od tada i posle dve godine nalaze u zatvoru, dok je brat pokojnog Sameda, Denis Pepić, koji je takođe učestvovao u tuči i napao braću Mušina izašao nakon dva meseca zatvora.

Denisu su odmah vraćene i putne isprave i najnormalnije živi i putuje, a moja braća su u zatvoru, napadnuti na pravdi Boga, dok su se samo branili. Najgore od svega je što i sud i tužilaštvo nemaju valjane dokaze, a ni razloga zašto drže momke u zatvoru – kaže Refet i dodaje da je on još tada tužioca obavestio da postoje video snimci sa kamera koji mogu dokazati sve ovo što on govori, međutim, kako kaže, po tom pitanju ništa nije urađeno. Kada je počelo ročište, naši advokati su tražili da se pregledaju video nadzori gde se sve ovo što pričam može videti, međutim tužilac je kategorično to odbio, sve do pre mesec dana kada se složio sa tim da se to uradi. Međutim, veštak nije mogao da nađe te snimke“, dodaje Rafet Mušina.

Braća Mušina su već dve godine u zatvoru, a od petka su započela štrajk glađu. Rafet sumnja da su sudija i tužioc u bliskim odnosima sa porodicom Pepić i objašnjava da braća Mušina smatraju da je tužioc sakrio previše dokaza.

Sukob je nastao oko šume, jer moja porodica poseduje 10 hektara šume, od koje živimo i imamo pilanu, ali šuma spada pod pokroviteljstvo ‘Srbijašuma’gde je čuvar Aldin Pepić, brat pokojnog Sameda Pepića“, objasnio je Rafet.

Da ima mnogo propusta smatra i advokat Stanislav Dukić. On je izjavio da se braći pritvor produžava zbog “apsurdnog” razloga.

U istrazi je učinjeno niz propusta, pogotovo što postoje audio i video zapisi, uopšte mi nije jasno zašto tužilac to odmah nije tražio. Iz toga bi bilo jasno ko je napadač, a ko je napadnuti. Pored svega toga, veštaci su se izjasnili i rekli su da su braća bila u stanju teškog fiziološkog afekta, odnosno oni su bili u stanju jake zadraženosti, tačnije iako su učinili to delo, to delo ne bi bilo kvalifikovano kao ubistvo. Nas tužilac želi da ubedi da su dvojica ljudi zadali jedan udarac rukom, koji nije bio naročito jak, kako su rekli veštaci. Denis Pepić je odgovarao za tešku telesnu povredu opasnu po život, ali nije normalno da Hasib odnosno onaj čiji je život bio ugrožen sedi dve godine u pritvoru, dok je Denis u Nemačkoj, zbog čega je odloženo ročište koje je bilo zakazano za juče“, objasnio je advokat Dukić.

(Kurir/MONDO/A.B.)