Home Vijesti BiH Svijet danas usvaja rezoluciju, a Dodik iz Srebrenice poručuje: Jesam li u...

Svijet danas usvaja rezoluciju, a Dodik iz Srebrenice poručuje: Jesam li u krupnom kadru, nije bio genocid

Screenshot

Predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik danas je u Srebrenici, još jednom, na dan kada Ujedinjene nacije usvajaju rezoluciju, negirao genocid u Srebrenici.

Na pitanje reportera Klix.ba da li je svjestan da je danas u više navrata negirao genocid u Srebrenici, iako je to Krivičnim zakonom BiH kažnjivo, Dodik je bez ustručavanja ponovio ranije tvrdnje.

“Tebi nije jasno šta sam rekao. Nije bio genocid u Srebrenici. Hoćeš još jednom? Jel me dobro snimaš, jel u punom planu? Nije bio genocid u Srebrenici, jer to kažu mnogi autoriteti koji se bave time. Nisam ja tu autoritet, niti Lagumdžija niti Bećirović već ljudi koji su čitav naučni život uložili da znaju šta je ta kvalifikacija”, kazao je između ostalog Dodik.

Potom je ponovio da RS danas kreće da izlazi iz BiH.

Neprocesuiranje ovakvog otvorenog negiranja genocida upravo je ohrabrilo Dodika da u gradu u kojem je počinjen genocid nad Bošnjacima danas bez imalo ustručavanja ponavlja negiranje genocida. I to radi u danu kada će Generalna skupština UN-a glasati o rezoluciji kojom se osuđuje negiranje genocida.

(klix.ba)