Home Vijesti Crna hronika ‘Slobodna‘ saznaje: mladić udario nogom Marendićevu kćer i pobjegao iz kluba! Prijatelj...

‘Slobodna‘ saznaje: mladić udario nogom Marendićevu kćer i pobjegao iz kluba! Prijatelj ostao i sad mu se bore za život

Šibenska policija je u nedjelju predvečer počela na splitsko Općinsko državno odvjetništvo privoditi četvoricu maloljetnika i jednog njihovog punoljetnog prijatelja, koje se sumnjiči da su u subotu u ranim jutarnjim satima, negdje oko 3 i pol ujutro, teško ozlijedili 23-godišnjaka ispred noćnog kluba Velvet u ulici Put Supavla u Splitu.

image

Klub Velvet: ranjavanje se dogodilo izvan kluba

 GM

Petoricu privedenih, među kojima je i 17-godišnji sin sada već bivšeg načelnika splitske PU Slobodana Marendića koji je zbog moralnih razloga u nedjelju ujutro ponudio ostavku koju je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i prihvatio na prijedlog glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, tereti se za nanošenje osobito teške tjelesne ozljede za što im prijeti od jedne do osam godina zatvora.

Nakon što budu ispitani pred dežurnim zamjenikom Općinskog državnog odvjetnika vidjet će se za koliko njih će i po kojoj osnovi tužitelj od suca istrage tražiti određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora te hoće li isti biti i određen.

Kako smo doznali, 23-godišnja žrtva bila je u društvu koje je bilo u noćnom klubu Velvet isto kao društvo u kojem je bio i maloljetni sin bivšeg načelnika splitske polije te njegova starija sestra.

Jedan od momaka iz društva 23-godišnjaka bio je navodno vrlo neugodan i nametljiv prema djevojci, a kad je ona pokušala odbiti nametljivca, ovaj ju je navodno udario nogom. U tom trenutku skače njen 17-godišnji brat i pokušava obraniti svoju sestru te u tom junačenju dobiva udarac šakom u glavu.

Tada situacija eskalira, ostali iz obje ekipe umiješali su se u sukob te dolazi do naguravanja i šaketanja. Redari ih sve vrlo brzo izbacuju van prostorija kluba, a na cesti potom dolazi do daljnje razmjene udaraca.

image

Policija/ Ilustracija

Zanimljivo je, kako smo doznali, da je momak koji je unutar kluba svojom nametljivošću i “zakuhao” cijeli sukob, kad je shvatio da će doći do veće “makljaže”, napustio društvo i vratio se natrag u klub, a vani je ostao 23-godišnjak s još nekoliko prijatelja koji su se potukli sa suprotnim društvom. U bliskoj razmjeni udaraca u jednom je trenutku jedan od maloljetnika nogom u glavu udario žrtvu koja je bila u polusagnutom položaju te ovaj pada na leđa, udara glavom o beton i ostaje bespomoćno ležati.

Ozlijeđenom mladiću u bolnici su utvrđene teške tjelesne ozljede i to teška trauma mozga, prijelom baze lubanje i puknuće kosti lubanje s unutarnjim krvarenjem te je hospitaliziran na Jedinici intenzivnog liječenja.

Kako su u nedjelju tijekom jutra javili iz splitske bolnice, nakon operativnog zahvata mladić je još uvijek bio u životnoj opasnosti.

(Slobodna Dalamacija)