Home Vijesti Crna hronika Širi se uznemirujuća snimka o silovanju u Splitu. Policija: Žrtva lakše ozlijeđena

Širi se uznemirujuća snimka o silovanju u Splitu. Policija: Žrtva lakše ozlijeđena

U POSJEDU smo audiosnimke na kojoj ženska osoba govori o slučajevima podmetanja droge u piće u jednom splitskom noćnom klubu. Žena na audiosnimci iznosi detalje o dva slučaja koja su se navodno dogodila u spomenutom klubu.

U prvom slučaju govori o djevojci koja je bila drogirana, ali se uspjela odvesti kući prije nego što je zaspala u automobilu na parkiralištu ispred svog doma. Ističe kako se ta djevojka probudila u automobilu i ničega se nije sjećala.

“Djevojka nađena u garaži sva krvava”

Zatim se prebacuje na drugi slučaj. Spominje djevojku koja se čudno ponašala tijekom noćnog izlaska, zbog čega su svi mislili da je pijana. “Nije bila pijana jer je popila par čaša, koliko inače pije. Njoj ti je uvaljeno u piće, ta jedna kapljica”, govori glas na audiosnimci.

Naglašava kako je ta djevojka uspjela pozvati taksi, koji ju je odveo do zgrade gdje stanuje. Međutim, tvrdi kako je djevojka presretnuta i nađena u garaži “sva krvava”, u modricama, raščupana i bez donjeg rublja. Priča kako su čak pronađeni tragovi koji su sugerirali da su toj djevojci gurani različiti predmeti u spolni organ.

Policija zaprimila prijavu

Napominje kako je policija o svemu obaviještena i da istražitelji već sumnjaju na jednu osobu. Kontaktirali smo Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku kako bismo provjerili navode iznesene na audiosnimci.

“Poštovani, nastavno na upit, obavještavamo Vas da smo početkom ožujka 2024. godine zaprimili prijavu događaja na području Splita te su policijski službenici odmah poduzeli sve mjere i radnje kako bi se utvrdilo činjenično stanje, napravljen je očevid te će biti provedena potrebna vještačenja.

Oštećenoj osobi je pružena liječnička pomoć te su joj utvrđene lakše tjelesne ozlijede. O događaju je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo, kojemu su dostavljena izvješća o svim do sada provedenim radnjama”, odgovorili su nam iz policije.

Iz policije kažu da građani nemaju razloga za uznemirenost

“S obzirom na specifičnost ove vrste događaja te obvezu zaštite osobe, nismo u mogućnosti iznositi detalje, međutim moramo svakako ukazati na činjenicu da svakoj informaciji, posebno o postojanju sumnje u počinjenje kaznenih dijela protiv spolne slobode, pristupamo maksimalno posvećeni u cilju utvrđivanja činjeničnog stanja, prikupljanja dokaza i zaštite osoba.

Na ovaj način pristupili smo i ovoj informaciji, radi čega nema realnog razloga da se građani osjećaju uznemireno ili na bilo koji način nesigurno. Podatak koji govori u prilog naprijed navedenom je da smo tijekom prošle godine u 96% slučajeva kaznenih dijela silovanja pronašli i procesuirali počinitelje.

Nisu zabilježeni slučajevi serijskih kaznenih djela ove vrste koji bi izazvali pozornost i uznemirenje javnosti. Tijekom protekle godine i u prva dva mjeseca ove godine nismo evidentirali događaje u kojima bi oštećene osobe bile namjerno drogirane s ciljem počinjenja kaznenog djela”, dodali su.

(index.hr)