Home Vijesti Crna hronika Silovatelj koji je 24 godine držao kćer u podrumu i s njom...

Silovatelj koji je 24 godine držao kćer u podrumu i s njom dobio sedmero djece proglašen bezopasnim

Josef Fritzl (88), austrijski silovatelj koji je godinama kćer držao u zatočeništvu, navodno boluje od teške demencije i ponekad misli da je pop zvijezda. Radi se o čovjeku koji je 24 godine vlastitu kćer Elizabeth držao u tamnici u svom podrumu u Amstetten u Austriji. S njom je imao sedmoro djece, a u zatvoru je od 2009. godine.

Međutim, prema novom psihološkom izvještaju, Frizl je sada bezopasan. Prema pisanju austrijskog medija Kronen Zeitung, forenzička psihijatartrica Heidi Kastner (61), koja je ispitivala Fritzlovo mentalno stanje tijekom suđenja za incest i dijagnosticirala mu teški poremećaj ličnosti, došla je do zaključka da bi ga se trebalo klasificirati kao “bezopasnog” zbog njegove napredne demencije i stoga je malo vjerojatno da će počiniti još zločina. Osim toga, Fritzl je također fizički slab i može hodati samo pomoću štapa, prenosi Dnevnik.hr.

Za novi izvještaj na sudu se izborila Fritzlova odvjetnica Astrid Wagner (60). Prema pisanju medija, Fritzl tvrdi da je sudjelovao u raspravi na televiziji ili važnom poslovnom sastanku, a s vremena na vrijeme pomisli da je pop zvijezda.

Wagner je rekla da je moguće da će uskoro biti smješten u državni starački dom, ali postoji mogućnost i da će biti trajno smješten u zatvorskoj ambulanti.

Usprkos njegovoj demenciji, Fritzlove priče o “nepoznatom sinu” i dalje su aktualne. Naime, prije nekoliko mjeseci mu se javio muškarac iz Austrije i rekao da mu je 88-godišnjak otac. Tvrdi da je njegova majka imala aferu s Fritzlom, a sve će se razjasniti DNK testom.

(N1)