Home Vijesti Crna hronika Puno policije na terenu. Uhićenja u BiH, rekli da znaju gdje je...

Puno policije na terenu. Uhićenja u BiH, rekli da znaju gdje je Danka, tražili novac

TREĆI je dan potrage za malenom Dankom, dvogodišnjom djevojčicom koja je nestala u utorak oko 13:45 u prigradskom naselju Banjsko polje, kod grada Bora, na istoku središnje Srbije. Majka je ispričala kako je Danka nestala iz dvorišta obiteljske kuće dok je ona išla dati vode starijem djetetu. Roditelji su ispitani na policiji i izuzet je mobitel majke.

Policija je jučer oko 17:30 obustavila pretragu terena. “Svi dosadašnji rezultati ukazuju na to da se djevojčica ne nalazi na ovom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara”, objavila je policija.

Prema posljednjim informacijama, Dankini roditelji i danas su cijeli dan u policiji na saslušanju. Policija ih je jučer razdvojila te su prespavali u različitim kućama. Oko kuće kod koje je djevojčica nestala stigli su bageri, policija i vatrogasci koji su rušili drveće oko kuće i čistili područje te kopali. Dosad je policija ispitala više od 50 osoba.

Navečer se pojavila vijest da su u BiH uhićene tri osobe. One su, prema pisanju medija, na TikToku objavile da imaju informacije o nestanku Danke te tražile novac u zamjenu za te informacije. U tijeku je istraga nad njima.

Sigurnosni analitičar: Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret

Sigurnosni analitičar Darko Obradović za Dnevnik Nove TV govorio je o istrazi i potrazi za dvogodišnjom Dankom.

Kako tumači zaokret u istrazi ako u pitanju nije klasična otmica?

“Mi vidimo da dolazi do napretka u istrazi onda kada se može eliminirati krivično djelo otmice. Policija raspolaže dovoljnim brojem dokaza i informacija da može isključiti otmicu, da su provjereni svi granični prijelazi, da su provjerena čvorišta i zapravo govorimo o tome da je sada na djelu forenzika i operativno-taktičke mjere gdje se sužava prostor potrage i krug sumnjivaca”, objasnio je Obradović u razgovoru za Dnevnik Nove TV.

“Važno je da se formira broj lica koja mogu dati neophodna saznanja po pitanju nestanka djevojčice, s jedne strane, a s druge strane nužno je utvrditi prostorno-materijalne veze, ta tri faktora su sada suštinski važna. Neposredno pred emisiju smo saznali da je policija formirala određena mjesta zločina gdje su razapeti šatori i očito je da se ispod tih šatora provode istražne mjere. I bageri su na terenu kako bi se prokopale određene lokacije. A što se tiče samog poligrafa, ne kaže se džaba da je trudnoća blagoslovljeno drugo stanje – trudnica može prevariti poligraf, kao i srčani bolesnici i ta lica nisu pogodna za poligraf, ali mislim da je to zadnja mjera kad se iscrpe materijalni dokazi”, ističe Obradović.

Misli kako policija drži istragu pod kontrolom.

“Mislim da policija drži stvari jer je obustavila potragu. Potraga ne bi nikad bila obustavljena da se nisu pojavili materijalni tragovi ili saznanja koja idu u prilog obustavljanju potrage. Potraga se ne bi otkazivala da nije došlo do nekih preokreta u ovoj istrazi. Radi se o ranjivoj kategoriji, žrtva je dijete”, naglašava Obradović.

(index.hr)