Home Vijesti Crna hronika Pucnjava u školi: Ranjeno više djece, napadač je 12-godišnjak

Pucnjava u školi: Ranjeno više djece, napadač je 12-godišnjak

TROJE djece je ozlijeđeno u pucnjavi u školi u Finskoj, priopćila je policija. Prema ažuriranom policijskom izvješću i počinitelj i troje ozlijeđenih su 12-godišnjaci. Žrtvama napada u bolnici je pružena medicinska pomoć.

Počinitelj je u napadu koristio pištolj, a uhićen je sat vremena kasnije na ulici u četvrti Tapulikaupunkiju na sjeveru Helsinkija, oko četiri kilometra od škole Viertola. U trenutku uhićenja bio je naoružan. Oko 10:25 sati u školu su stigli djelatnici socijalne i hitne službe. Nakon 11:00 roditeljima je dopušteno da dođu po svoju djecu u školu i krenu kućama.

Školu pohađa 800 učenika

Neka su se djeca navodno sakrila tijekom napada, dok su druga gledala što se događalo. Riječ je o školi s 800 učenika i 90 djelatnika. Pohađaju je učenici starosti od sedam do 16 godina.

Jedan očevidac koji je radio u blizini škole jutros rekao je za finske medije da je nešto poslije devet sati u školskom dvorištu odjeknuo jedan pucanj.

“Tada se začuo užasan vrisak i par djece je potrčalo preko dvorišta. Vrlo brzo, nakon samo nekoliko minuta u dvorište su uletjela policijska vozila i hitna pomoć”, rekao je očevidac.

Svjedoci su za javni servis YLE ispričali kako je više kola hitne pomoći napustilo mjesto događaja. “Neposredna opasnost je prošla”, rekla je ravnateljica škole Sari Laasila Reutersu.

(index.hr)