Home Vijesti Crna hronika Prve fotografije hapšenja osumnjičenih zbog nestanka Danke: Tražili 25.000 eura za otkrivanje...

Prve fotografije hapšenja osumnjičenih zbog nestanka Danke: Tražili 25.000 eura za otkrivanje informacija

Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriju Hadžića, a u tijeku je kriminalistička obrada osoba lišenih slobode.

Pripadnici FUP-a su uhapsili tri osobe u Hadžićima jer su tvrdili da su povezani sa nestankom dvogodišnje Danke Ilić u Srbiji, potvrđeno je za Klix.ba.

Federalna uprava policije, djelujući po aktu NCB Interpol Beograd, efikasno je poduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, što je rezultiralo hapšenjem tri osobe na teritoriju Hadžića, Kanton Sarajevo.

Istražitelji Odjela za sajber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile da imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Republici Srbiji, odnosno koje su tražile 50 hiljada KM (oko 25.000 eura) za otkrivanje informacija, piše Klix.

Fotografije hapšenja tri muškarca iz Hadžića zbog sumnje na povezanost s nestankom Danke (2) iz Srbije

Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriju Hadžića, a u tijeku je kriminalistička obrada osoba lišenih slobode.

Danka Ilić (2) nestala je prije tri dana, u utorak poslijepodne, dok je bila s majkom i bratom. Njena majka navodi kako se okrenula samo da donese vodu sinu i kad se vratila više nije bilo Danke.

Policija je pretražila deset kilometara oko mjesta nestanka, ali nisu uspjeli pronaći. Dva dana su ispitivani roditelji, a otac će ići i na poligrafsko ispitivanje s obzirom na to da je majka trudna i da ne može pristupiti toj provjeri.

(telegraf.rs)