Home Vijesti Crna hronika Poznat identitet osoba koje su bacile bombu na kuću Irfana Čengića, itekako...

Poznat identitet osoba koje su bacile bombu na kuću Irfana Čengića, itekako poznate policiji

Zbog sumnje da su bacili bombu na kuću načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića, pripadnici MUP-a KS uhapsili su danas Benjamina Aganovića i Mirzu Hasanbegovića, potvrđeno je za “Avaz”.

Oni su od ranije poznati policijskim organima, zbog više krivičnih djela, između ostalog, razbojništvo i pomaganje izvršiocu nakon krivičnog djela ubistva na Vratniku.

Kako saznaje portal “Avaza”, veći dio posla uradili su pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, dok su pripadnici MUP-a KS izveli samo akciju hapšenja. Naime, OSA je locirala te osumnjičene.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, i u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine identifikovali su i lišili dvije osobe zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela – aktiviranja eksplozivne naprave u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića – navode iz MUP-a KS.

Oni se terete da su počinili krivično djelo Izazivanje opće opasnosti (član 323. KZ FBiH). Oba se nalaze u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.

– Muškarci lišeni slobode se dovode u vezu i s izvršenjem krivičnog djela aktiviranja eksplozivne naprave u ulici Kreštalica, izvršeno dana 26.03.2024. godine. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela i rasvjetljavanju svih okolnosti njihovog počinjenja – saopćeno je iz MUP-a KS.

(avaz.ba)