Home Vijesti Crna hronika POTRESNA ISPOVIJEST MAJKE PREMINULE PORODILJE: Ljekari su mi ubili dijete, mučili su...

POTRESNA ISPOVIJEST MAJKE PREMINULE PORODILJE: Ljekari su mi ubili dijete, mučili su je 5 sati, OSTALA SAM BEZ ISIDORE I UNUKE

Cijela Srbija pamti mladu majku Isidoru Puzović (25) iz Užica, koja je preminula u martu prošle godine zbog zdravstvenih komplikacija, kako su saopštili lekari u Zdravstvenom centru Užice.

Isidora je rodila u šestom mesecu trudnoće nakon što je ultrazvuk potvrdio da je beba mrtva. Njeno stanje se ubrzo pogoršalo, a zatim je upala u komu iz koje se nije probudila. Njena majka Jasmina tvrdi da su lekari napravili niz grešaka, uključujući neadekvatno lečenje i propust u vezi s carskim rezom koji nije obavljen, što bi, prema njoj, moglo spasiti Isidorin život. Najavljuje podnošenje krivične prijave protiv lekara i štrajk glađu ispred bolnice, tvrdeći da neće odustati dok ne postigne pravdu, inspirisana hrabrom Maricom Mihajlović, koja je izgubila bebu usled nasilnog porođaja.

Isidora Puzović, mlada trudnica iz Užica, preminula je prošle godine samo dve nedelje nakon venčanja. Sve je bilo u redu do šestog meseca trudnoće, kako je potvrdio 4D ultrazvuk nekoliko dana pre tragedije. Tada je Isidora dobila temperaturu, koja je ozbiljno ugrozila njeno zdravlje. Njena majka Jasmina opisuje dramatičan dan kada je izgubila ćerku i unuku.

Isidora je boravila kod svojih roditelja, dok su ona i suprug opremali novu kuću. Kada je Jasmina krenula na posao, Isidora je izjavila da se oseća kao da će dobiti temperaturu, ali je toplomer pokazao normalnu temperaturu. Tokom dana su se čule i Isidora je rekla da je dobro. Međutim, kada se Jasmina vratila s posla, Isidora se žalila na bol ispod stomaka, imala povišenu temperaturu i hitno su se uputile ka bolnici.

U Zdravstvenom centru Užice, lekari su zatražili da Isidora uradi test na COVID-19 pre nego što je primljena u bolnicu. Jasmina je bila u šoku jer su tražili test umesto da odmah reaguju na Isidorino kritično stanje. Iako je bila trudna i u lošem stanju, test je obavljen, ali je Isidora pala u komu nakon što su lekari preuzeli njeno lečenje.

Jasmina tvrdi da su lekari bespotrebno mučili Isidoru pet sati u sali porodilišta, umesto da hitno intervenišu. Isidora je preminula, a Jasmina sumnja u propuste lekara, uključujući nedostatak hitnog carskog reza. Ona je odlučila boriti se za pravdu i najavljuje krivičnu prijavu i štrajk glađu ispred bolnice.

Jasmina ukazuje na niz neslaganja u medicinskoj dokumentaciji i tvrdi da su lekari isprva minimizirali ozbiljnost situacije. Otpusna lista Isidore Puzović je, prema njenim rečima, nepotpuna i sadrži kontradiktorne informacije. Ona planira dalje pravne korake kako bi dobila odgovore o smrti svoje ćerke. Rukovodstvo bolnice nije odgovorilo na pitanja o lečenju Isidore Puzović i propustima koji su možda doveli do njene smrti.

(kurir.rs)