Home Vijesti Crna hronika Policija moli građane za pomoć: Žena prevarila Raiffaisen banku za 200.000 KM

Policija moli građane za pomoć: Žena prevarila Raiffaisen banku za 200.000 KM

Tereti se za krivična djela prevara i krivotvorenje isprave kao i krivično djelo saučiniteljstvo.

Policija Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uputila je poziv građanima za pomoć u identifikaciji osobe osumnjičene za krivična djela prevara i krivotvorenje isprave, kao i krivično djelo saučiniteljstvo, putem kojih je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 200 hiljada konvertibilnih maraka.

– Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, preduzimaju mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela, prevara iz člana 294. stav 2. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i krivičnog djela krivotvorenje isprave iz člana 373. stav 2. istog zakona u vezi sa krivičnim djelom iz člana 31.

Saučiniteljstvo, koje je izvršeno na štetu Raiffeisen bank d.o.o. Sarajevo i Ć.H. iz Sarajeva, kojom prilikom je pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od 200.000,00 konvertibilnih maraka, za što se sumnjiče četiri osobe – saopćeno je iz MUP-a ZDK.

U okviru aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela, policijski službenici Sektora kriminalističke policije su identifikovali i procesuirali tri osobe koje se sumnjiče za izvršenje istog, te je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv istih.

Kako bi se spomenuto krivično djelo u potpunosti rasvijetlilo, a svi počinioci procesuirali u skladu sa zakonom, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je dobila saglasnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za javno objavljivanje fotografije još jedne osumnjičene osobe s ciljem identifikacije i pronalaska iste.

Iz policije apeliraju na građane da, ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama koje mogu pomoći u identifikaciji i lociranju iste, da o tome odmah obavijeste najbližu policijsku stanicu besplatnim pozivom na telefonski broj 122 ili na broj 032/449–250 u Operativnom centru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

(avaz.ba)