Home Vijesti Crna hronika Policajac udario pješaka (18) pa pobjegao sa lica mjesta

Policajac udario pješaka (18) pa pobjegao sa lica mjesta

Prava drama odvijala se danas na Glavnoj gradskoj magistrali u Zenici gdje je došlo do saobraćajne nesreće koju je skrivio policijski službenik, a potom pobjegao sa lica mjesta.

Prema riječima Aldine Alić, šef Odsjeka za odnose s javnošću, analitiku i planiranje Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), do nezgode je došlo u 14 sati.

– Saobraćajna nezgoda dogodila se u ulici Branilaca Bosne u Zenici. U nezgodi su učestvovali policijski službenik, koji je upravljao sa privatnim putničkim motornim vozilom Passat, i pješak inicijala A.Š. (rođen 2005. godine) koji je zadobio lakše tjelesne povrede. Istragom koja se provodi utvrđuju se sve okolnosti pod kojim je došlo do ove saobraćajne nezgode kao i eventualna odgovornost policijskog službenika – kaže Alić.

Kako nezvanično saznaje “Avaz”, policijski službenik se nakon ove nesreće udaljio sa lica mjesta zbog čega je došlo do potjere za njim.

Na kraju, policijski službenik je stavljen pod kontrolu. Kako saznajemo, policijski službenik koji je skrivio nesreću, iako iz policije nisu saopćili njegov identitet, je D.T. iz Zenice.

(avaz.ba)