Home Vijesti Crna hronika Ovo su posljednje riječi MMA borca prije nego je ubijen: Majka ubice...

Ovo su posljednje riječi MMA borca prije nego je ubijen: Majka ubice prijavila sina policiji

“Što se mene tiče, ja neću da se bijem, predajam se.” Ovo je posljednje što je MMA borac Stefan Savić (23) rekao Vasiliju Gačeviću (23) i Marku Daničiću (23) u noći između 24. i 25. februara ispred ulaza kluba na Dorćolu, gdje su mu ova dvojica napravila sačekušu, piše Telegraf.rs.

Gačević i Daničić, uprkos pomirljivim riječima nesretnog Stefana, bili su željni krvi, pa su potegli noževe i nasrnuli na MMA borca, koji je ranjen počeo da bježi niz Dobračinu ulicu, ali su ga krvnici sustigli na raskrsnici sa Dunavskom ulicom, i tamo ga iskasapili i dokrajčili, nakon čega su pobjegli i od tada im se gubi svaki trag.

Izgubio snagu

– On je i tako povrijeđen krenuo da trči, ali je izgubio snagu i naslonio na jedan auto kad su ga ubice sustigle. Branio se kao lav, bio je sav krvav, a onda je pao. Jedan od njih ga je podigao, držao ga je za ruke dok ga je drugi ubadao nožem po tijelu. Koban je bio ubod sa lijeve strane, kod srca – kaže izvor, i dodaje:

– Ubice su zatim pobjegle u jedan stan kod Đerma u vlasništvu Gačevićeve majke. Tamo su se presvukli i ostavili u stanu krvavu odeću, a zatim su pobjegli. Gačevićeva majka je kasnije ušla u stan, vidjela krvavu garderobu i to je odmah prijavila policiji, vjerovatno strahujući da je ne optuže za saučesništvo u ubistvu.

Sagovornik priča i da su roditelji Marka Daničića, koji žive u Grockoj, u očajnom stanju zbog ubistva koje je počinio njihov sin.

– Majka je prijetila da će se ubiti, a Markov otac je na lijekovima od šoka. Markov brat je sportista, i on je užasnut zločinom svog brata. Policija provjerava informacije da je više osoba pomoglo Gačeviću i Daničiću u zločinu. Jedan od njih je, navodno, tiper, koji je kobne noći vidio Stefana u klubu na Dorćolu, pa je to dojavio Gačeviću i Daničiću, koji su sa Savićem odranije u sukobu. Također, sumnja se da su ubice imali i pomagače tokom bjekstva – priča izvor.

Sin jedinac

S druge strane, porodica zvjerski ubijenog Stefana ne može da se pomiri sa činjenicom da su ostali bez sina jedinca.

– Otac Nenad, majka Jasmina i sestra Milica idu svaki dan na Stefanov grob u Boleču. Vjeruju da će policija uskoro uhvatiti ubice i saučesnike – dodaje izvor.

Inače, motiv ovog svirepog ubistva datira od prije dvije godine, kada je MMA borac, braneći svog druga, navodno, slomio vilicu Daničiću, koji je od tada željan osvete. Ubistvo MMA borca snimile su nadzorne kamere, a na snimcima se jasno vidi kako se osumnjičeni iživaljavaju nad Stefanom dok leži na asfaltu.

(avaz.ba)