Home Vijesti Crna hronika Ovo je terorista koji je pucao u Žandarma: Poznati svi detalji napada,...

Ovo je terorista koji je pucao u Žandarma: Poznati svi detalji napada, ostao da leži mrtav na zemlji

Foto: Telegraf.rs

“Policajac je uspeo da odbrani ambasadu, svoj život. Mi smo mislili da će napadač ostati živ, da možemo da saznamo još nešto. Činjenica je da se radi o vehabijama”, izjavio je ministar Ivica Dačić

Telo teroriste koji je teško ranio samostrelom pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića (34) nalazi se na zemlji kod ambasade Izraela, a okolo je veliki broj pripadnika policije.

Pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) je u samoodbrani upotrebio oružje i savladao napadača, koji je od posledica ranjavanja preminuo.

“Nepoznato lice je više puta prilazilo policajcu, postavljalo mu pitanja, recimo, gde je muzej. Onda se lice vratilo i iz kese izvadilo samostrel i ranilo pripadnika Žandarmerije. Nesumnjivo je da se radi o terorističkom aktu, napadu na našu državu“, rekao je Ivica Dačić.

Ivica Dačić, Izraelska ambasada napadFoto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Dodao je da je policajcu život sačuvalo to što nije izvadio strelu iz vrata:

“Policajac je uspeo da odbrani ambasadu, svoj život. Mi smo mislili da će napadač ostati živ, da možemo da saznamo još nešto. Činjenica je da se radi o vehabijama. Osim samostrela, bio je naoružan i nožem. Prvo treba utvrditi tačan identitet te osobe. Njegove relacije, sa kim je povezan, šta je i da li je nešto vezano za njega što se tiče terorizma.

Mi sada pričamo o mogućim motivima, ali nema drugog motiva zašto bi neko napao Žandarma. Zadržano je još jedno lice koje se kretalo blizu komande. Očekujem da ćemo u narednih nekoliko sati imati identitet osobe, da će stvari biti jasnije. U ambasadi niko nije bio ugrožen u trenutku napada, njih obezbeđuju druge jedinice. Inače, javile su nam se druge države da pomognu u istrazi”.

(Telegraf.rs)