Home Vijesti Crna hronika OVO JE DOKAZ KOJI BI MOGAO DA RIJEŠI SVE! Novi detalji istrage...

OVO JE DOKAZ KOJI BI MOGAO DA RIJEŠI SVE! Novi detalji istrage u slučaju Danke Ilić: Čeka se jedan rezultat vještačenja

Dva i po meseca prošla su od kako su stotine policajaca, žandarma i vatrogasaca otpočeli potragu za Dankom Ilić (2) u okolini Bora, zbog čijeg ubistva su uhapšeni radnici JKP “Vodovod” Srđan Janković i Dejan Dragijević. Jedini trag koji se još uvek čeka jeste analiza DNK sa dlake koja je pronađena u službenom vozilu osumnjičenih.

Veliki deo terena u Boru, ali i u mestima u okolini je pretražen i zasad nijedan trag ne ukazuje na to gde se telo deteta nalazi.

Svi sakupljeni podaci, ali i potencijalni materijalni dokazi kao što su alat iz kuće osumnjičenih i drugi predmeti pronađeni na terenu, poslati su na analizu kako bi policija došla do novih saznanja o tome gde se nalazi telo Danke Ilić.

Samo iz službenog vozila JKP „Vodovod“, za koje se sumnja da su Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili prilikom izvršenja krivičnog dela, veštačeno je preko 500 tragova. U ovom trenutku čeka se analiza sa Biološkog fakulteta, tačnije analiza dlake kose, ali je problem što nema koren koji je od ključne važnosti za potvrđivanje DNK“, kaže sagovornik iz tužilaštva.

Danka Ilić
FOTO: KURIR

Prema njegovim rečima, postoji verovatnoća i da će se uskoro ponovo ispitivati određeni svedoci, ali i jedan od osumnjičenih.

„Verovatno će se ispitivati ponovo dva, tri svedoka ali i osumnjičeni Srđan Janković jer tužilac koji vodi istragu ima dodatnih pitanja. Za telom deteta se traga kada se pojave nove informacije, odnosno, uglavnom to budu čaršijske priče koje se ispostave kao neistinite“, navodi naš sagovornik.

Inače, za dokazivanje sumnje koju imaju, tužilaštvo i policija imaju rok od šest meseci od hapšenja, što znači da im je u ovom slučaju ostalo još nešto više od tri. U suprotnom osumnjičeni Dragijević i Janković će biti pušteni da se brane sa slobode.

To znači da u ovom zakonskom roku, koliko je predviđeno da osumnjičeni najduže mogu da budu u pritvoru, a da optužnica nije podignuta, moraju da se prikupe dokazi koji će ukazivati na krivicu osumnjičenih.

Podsetimo, osumnjičeni radnici borskog JKP „Vodovod“ Janković i Dragijević su 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku. Prema priznanju Dragijevića datom u tužilaštvu, oni su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem (73) i sada pokojnim bratom Daliborom (40), kako se sumnja, izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Protekle nedelje, na svoju inicijativu, posle dva meseca ćutnje, izjavu u tužilaštvu je dao i osumnjičeni Janković.

Danka Ilić, deponija, Srđan Janković, Dejan Dragijević
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

„Osumnjičeni Janković je potvrdio da je kritičnog dana bio u Banjskom polju, objasnio je da je bio na radnom zadatku sa kolegom Dejanom Dragijević i kojim su se putem kretali. Međutim, negirao da je video devojčicu Danku Ilić, kao i to da je udario službenim automobilom kojim je, kako je i sam rekao, upravljao. Nakon toga negirao je i krivično delo koje mu se stavlja na teret“, kazao je naš izvor upoznat sa slučajem.

Potraga za devojčicom Dankom Ilić pokrenuta je 26. marta nakon što je njena majka prijavila da je nestala sa imanja u Banjskom polju.

Usledila je opsežna potraga terena, policija je obavila razgovor sa svedocima, a kada se pojavio snimak iz Beča na kom se našla devojčica koja podseća na Danku Ilić, potraga je proširena i na Austriju. Austrijska policija saopštila je da je utvrđeno da dete sa tog snimka nije Danka Ilić. Dan kasnije, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je saopštio da je Danka ubijena, da su dve osobe privedene i da su priznale zločin.

Telo deteta do danas nije pronađeno.

Kurir.rs/Nova