Home Vijesti Crna hronika OGLASILA SE MAJKA DANKE ILIĆ NAKON SASLUŠANJA JANKOVIĆA! “Vidjela sam dvije osobe...

OGLASILA SE MAJKA DANKE ILIĆ NAKON SASLUŠANJA JANKOVIĆA! “Vidjela sam dvije osobe u kolima, ZATEČENA SAM – ZAŠTO JE ĆUTAO…”

Majka male Danke, Ivana Ilić oglasila se nakon saslušanja Srđana Jankovića (50), osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) u Višem sudu u Zaječaru.Majka male Danke je zatečena nakon saznanja da se Janković branio time kako ništa nije uradio.

Ja sam sada zatečena, ne znam šta bih rekla! Ko je onda bio drugi u kolima, ja sam tada na brdu videla dve osobe u kolima? NIšta mi nije jasno…ako nije ništa uradio kao što kaže, zašto je ćutao dva meseca! Pod jakim sam stresom – rekla je Ivana.
Njegov advokat Živadin Bogdanović izjavio je nakon saslušanja da neće davati nikakve izjave povodom toga.

Ne dajem nikakve izjave, molim vas da razumete i njega i mene. To što sada daje iskaz nakon ćutanja, to je njegovo zakonsko pravo, a šta će biti dalje će tužilac da odluči – rekao je advokat.
Podsetimo Srđan Janković se nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je drugi okrivljeni Dejan Dragijević priznao da je golim rukama zadavio devojčicu.

Podsećamo, devojčica Danka Ilić (2) iz Bora nestala je 26. marta kada je sa majkom i bratom došla u Banjsko polje, da bi nakon nekoliko dana danonoćne potrage za njom, isplivala jeziva vest, odnosno da je mala Danka ubijena. Za taj zločin su osumnjičeni Dejan Dragijević (50) iz Zlota i Srđan Janković (50) iz Luke, obojica radnici JKP „Vodovod“ Bor. Dragijević je na saslušanju priznao da je počinio zločin, kada je i otkrio da su mu u sakrivanju tela pomogli otac i sada već pokojni brat Dalibor Dragijević.

(Kurir.rs/Informer/Preneo: Đ. M.)