Home Vijesti Crna hronika NOVI DETALJI: Zna se kojom su brzinom udarili Danku. Je li bila...

NOVI DETALJI: Zna se kojom su brzinom udarili Danku. Je li bila živa kad su je bacili na smetlište?

Foto: MUP

DVOGODIŠNJA djevojčica Danka Ilić žrtva je prometne nesreće, ali i monstruoznog zločina dvojice počinitelja koji su njezino tijelo bacili na divlji deponij, a policija sumnja da je tijelo jedan od osumnjičenih naknadno prebacio na drugu lokaciju, objavio je MUP Srbije nakon desetodnevne potrage.

Nestanak djevojčice na teritoriju Banjskog polja kod Bora na istoku Srbije prijavljen je 26. ožujka i za njom je pokrenuta opsežna potraga koja se proširila i izvan granica zemlje.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić danas je na izvanrednoj konferenciji za medije detaljno objasnio postupke i saznanja istražnih policijskih timova, forenzičara, rezultate GPS provjera, usporedne podatke bazičnih punktova i mobilne telefonije i prikupljenih izjava na temelju kojih je rasvijetljen ovaj slučaj.

Udarili je brzinom od tek 20 km/h

Gašić je naveo da su uhićena dvojica djelatnika komunalnog poduzeća iz Bora i priznala su krivnju jer je utvrđeno da su službenim automobilom Fiat Pandom udarili djevojčicu nedaleko od dvorišta iz kojeg je izišla, a potom je stavili u prtljažnik te odvezli na deponij i bacili tijelo.

Djevojčicu su, kako je pokazao GPS uređaj u njihovom vozilu, radnici Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50) udarili brzinom od 20 kilometara na sat.

Upravo brzina kojom su udarili malenu Danku otvara pitanja je li još uvijek bila živa kad su je ubacili u stražnji dio vozila, a nešto kasnije i ostavili na smetlištu.

Činjenica da joj nisu ni pokušali pružiti pomoć, nego su je ostavili na odlagalištu otpada, što je moguće bilo presudno da djevojčica umre, vjerojatno je razlog što dvojicu radnika Vodovoda terete za ubojstvo.

Nevjerojatan detalj je i da ih je, dok su curicu vozili prema deponiju, otac u potrazi za djevojčicom susreo i pitao jesu li je vidjeli, što su nijekali. Ministar Gašić je na presici istaknuo još jedan detalj koji je ocijenio monstruoznim – da se jedan od osumnjičenih sutradan uključio u potragu za djevojčicom, zajedno s ostalim kolegama iz poduzeća.

Tijelo prebačeno na drugu lokaciju?

“Njih dvojica su nas odvela do deponija, ali imamo saznanje da se jedan od njih dvojice vratio 28. ožujka i prebacio tijelo na drugu lokaciju. Ne možemo im vjerovati jer jedan na drugog prebacuju krivnju”, rekao je Gašić novinarima, dodajući da policijski inspektori sve detaljno provjeravaju.

Navodeći da je lokacija tog deponija već dva puta pretražena tijekom potrage, Gašić je ocijenio kako i to potkrepljuje sumnju da je u tom razdoblju njezino tijelo prebačeno na drugu lokaciju.

U potragu su, rekao je Gašić, bila uključena sva raspoloživa tehnička sredstva, dronovi, psi tragači, policija je pregledala 200 kuća i stanova, 400 vozila, poligrafski testirala 15 osoba te provjerila 42.000 logova telefonskih razgovora na baznoj stanici koja pokriva to područje.

U danu kad je prijavljen nestanak djevojčice, 26. ožujka, u Srbiji je prvi put aktiviran međunarodni alarm Amber Alert, a u potragu se par dana kasnije uključio Interpol.

Tračak nade da je djevojčica živa pojavio se poslije videosnimke s tramvajskog stajališta u središtu Beča od subote, 30. ožujka, na kojoj se s dvije žene vidi djevojčica slična Danki Ilić, pa se u istragu uključila i austrijska policija, ali se ispostavilo da je riječ samo o sličnosti, o čemu je ranije danas policija Beča službeno izvijestila MUP Srbije.

(index.hr)