Home Vijesti Crna hronika Lejlini organu dobili novi život: Majka Fatima želi zagrljaj s Lidijom, koja...

Lejlini organu dobili novi život: Majka Fatima želi zagrljaj s Lidijom, koja nosi jetru njene kćerke

Kada je Lejla Emšija iznenada preminula, njena majka, Fatima, hrabro je dala saglasnost za donaciju organa kako bi spašavala živote drugih. Lidija Stojanović, 35-godišnjakinja iz Beograda, postala je dobitnica Lejline jetre, te je sada prošlo šest godina od kada dijeli svoj život s ovim dragocjenim organom.

Od dana kada se probudila nakon transplantacije, Lidija je osjećala želju da upozna porodicu svoje donorke i izrazi zahvalnost što su u najtežem trenutku svog života odlučili dati saglasnost za donaciju organa. Godinama je tragala, sve dok nije primila poruku od Fatime Emšija, majke preminule Lejle.

“Jako me boli glava, koči mi se vrat”, bile su Lejline posljednje riječi prije nego što je hitno prevezena u bolnicu. Nažalost, aneurizma u mozgu odnijela je mladi život Lejle Emšija. Njena majka, suočena s teškom odlukom, odlučila je donirati Lejline organe kako bi spašavala druge živote.

Lidija je postala dobitnica Lejline jetre, a susret između Lidije Stojanović i Fatime Emšija dogodio se nakon šest godina. Emotivni trenuci su ispunili razgovor između Lidije i Fatime, gdje su suze tekle kao rijeka.

“Lidija je toliko slična mojoj Lejli. Svaki put kad se čujemo, otkrivam koliko imaju istih osobina, kao da su sestre bliznakinje. Ne mogu vam objasniti taj osjećaj olakšanja kada znam da Lidija živi, a dio moje Lejle tako i dalje živi. Jedva čekam da Lidija dođe u Bijeljinu, da je čvrsto zagrlim”, izjavila je emotivno Fatima Emšija.

Ova priča ne samo da svjedoči o velikodušnosti i hrabrosti obitelji Emšija u teškim trenucima, već i o snazi ljubavi i zahvalnosti između donora i primatelja organa. Lidijin život se nastavlja, noseći sa sobom ne samo Lejlinu jetru već i njezin duh i hrabrost.

(crna-hronika.info)