Home Vijesti Crna hronika Jedan od osumnjičenih za ubojstvo malene Danke tvrdi da mu je policija...

Jedan od osumnjičenih za ubojstvo malene Danke tvrdi da mu je policija iznudila iskaz

SRĐAN Janković, jedan od dvojice osumnjičenih za ubojstvo Danke Ilić u Banjskom polju, saslušan je početkom lipnja u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Janković je tada potvrdio da je kobnog dana bio u tom selu u okolini Bora s kolegom iz JKP “Vodovod” Dejanom Dragijevićem, ali i negirao da su njih dvojica tog dana vidjeli Danku Ilić, kao i da su je udarili službenim automobilom.

Međutim, ono što je ostalo nezapaženo jesu i tvrdnje osumnjičenog Jankovića da mu je iskaz u polici iznuđen, zbog čega je Više javno tužilaštvo u Zaječaru formiralo predmet, piše Nova.rs.

Janković pred tužiteljem rekao da mu je iskaz iznuđen, sve demantirao

Prema saznanjima srpskog portala, Srđan Janković je na saslušanju pred tužiteljem istaknuo da mu je iskaz koji je dao u policiji iznuđen, kao i da demantira sve što je ranije izrekao. “Više javno tužilaštvo u Zaječaru je formiralo predmet u vezi okolnosti koje je osumnjičeni Srđan Janković izjavio prilikom saslušanja u ovom tužilaštvu, a vezano za okolnosti saslušanja u policiji”, naveli su iz tužiteljstva za Novu.rs.

Kako dodaju, Jankovićevo saslušanje koje je zakazano za sutra nema veze s ovim navodima već će se saslušavati na okolnosti kaznenog djela teškog ubojstva. Na prošlom saslušanju koje je bilo početkom lipnja Janković je negirao da je 26. ožujka vidio Danku Ilić.

Brat drugog osumnjičenog preminuo od posljedica premlaćivanja u zatvoru?

Podsjetimo, Srđan Janković i Dejan Dragijević su osumnjičeni da su u Banjskom polju službenim vozilom udarili Danku Ilić, da su djevojčicu bez svijesti ubacili u automobil i odvezli na obližnji deponij.

Nekoliko dana nakon zločina se Dragijević, navodno, vratio do deponija i uz pomoć brata Dalibora i oca Radoslava premjestio tijelo na drugu lokaciju. U međuvremenu su privedeni Dalibor i Radoslav Dragijević, a Dalibor je, kako je objavio srpski Radar, preminuo od posljedica premlaćivanja u policijskoj postaji. Otac osumnjičenog Radoslav nedavno je pušten iz pritvora jer više nije bilo osnova za njegovo zadržavanje.

Tijelo Danke Ilić još uvijek nije pronađeno.

(index.hr)