Home Vijesti Crna hronika Incident nakon ročišta u slučaju Ribnikar: ‘Šta gledaš, zlo jedno?!’, roditelji ubijene...

Incident nakon ročišta u slučaju Ribnikar: ‘Šta gledaš, zlo jedno?!’, roditelji ubijene djece poručili majci dječaka ubice

Prizor ispred sudnice gde će se održati suđenje je pretužan, roditelji ubijene djece stoje ili sjede i pričaju i povremeno naslanjaju glavu jedni drugima na ramena.

Roditelji djece ubijene u “Ribnikaru” postavili su fotografije svojih mališana ispred sudnice gdje su majka i otac dječaka ubice danas iznosili odbranu. Kada se završilo ročište Miljana Kecmanović izašla je i pogledala slike ubijene djece, a njihovi roditelji povikali su joj: “Šta gledaš zlo jedno?!”.

Kako prenosi reporter “Blica” sa lica mjesta, kada je Milljana Kecmanović izašla iz sudnice roditelji su joj povikli: “Žena monstrum, zlo, šta gledaš, šta gledaš?!”.

Kako navodi Blic, onda su branici Kecmanovića otišli do tužioca koji je bio pored, dok je Miljana ostala da stoji na stepenicama nedaleko odatle.

Krivični postupak protiv Vladimira Kecmanovića i Miljane Kecmanović, oca i majke dječaka ubice, kao i protiv dvojice radnika streljane u koju je dječak išao sa ocem, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu.

Prvi koji su stigli na suđenje jesu roditelji Angeline Aćimović, koji su u zgradu suda unijeli veliku fotografiju svoje ćerke.

Fotografiju je čvrsto u rukama držao djevojčicin otac Anđelko.

Stigli su i roditelji Mare Anđelković, majka Eme Kobiljski.

Majka malenog Andrije Čikića došla je takođe noseći u rukama sinovljevu fotografiju.

To su isto uradile i porodice Andrijane Dukić i Dragana Vlahovića.

Svi oni nakon ulaska u Palatu pravde uramljene fotografije su ostavili na klupu u holu suda, međutim, ubrzo ih je sudska straža zamolila da ih sklone, što su oni i učinili i ponijeli ih sa sobom na suđenje.

Prizor ispred sudnice gde će se održati suđenje je pretužan, roditelji ubijene djece stoje ili sjede i pričaju i povremeno naslanjaju glavu jedni drugima na ramena.

Podsjetimo, sudija je objasnio da se javnost isključuje radi zaštite interesa maloljetnih lica, jer je kobnog dana ubijeno 9 maloljetnika, povrijeđeno 6, a ugrožena je lična bezbjednost za njih 11.

Roditelji dječaka ubice koji je 3. maja prošle godine u OŠ “Vladislav Ribnikar” počinio masovno ubistvo, juče su se izjasnili da nisu krivi.

Tokom ročišta pročitana je optužnica i iznijeta su uvodna izlaganja, a danas su optuženi trebalo da iznesu odbrane.

(DEPO PORTAL/jk)