Home Vijesti Crna hronika Igor oduzeo život svojoj ženi, onda se predstavljao kao ona: Slao poruke...

Igor oduzeo život svojoj ženi, onda se predstavljao kao ona: Slao poruke sa njenog telefona, pa uradio bizarnu stvar

Potvrđeno je hapšenje Igora Solaja, 42-godišnjaka optuženog za teško ubistvo i skrivanje tela svoje supruge, Frančeske Deide, stare 43 godine, koja je nestala i umrla u San Sperateu prošlog maja, javlja RAI News.

Muškarac, kojeg brane advokati Laura Pirarba i Karlo Demurtas, učestvovao je jutros putem video konferencije iz zatvora na saslušanju za potvrdu hapšenja i iskoristio svoje pravo da ne odgovara na pitanja.

“Moramo sačekati potpuni pregled spisa kako bismo procenili da li ćemo se podvrgnuti novom saslušanju. Naš klijent je uvek bio dostupan tokom ova dva meseca, nekoliko puta je bio saslušavan od strane policije”, kažu advokati.

Upravo su tokom tih saslušanja istražitelji pronašli rupe i nedoslednosti.

Tvrdi da nije kriv

Igor Solaj, 42-godišnjak optužen za teško ubistvo i skrivanje tela svoje supruge, potvrdio je samo ono što je izjavio prethodnih meseci karabinjerima, a zatim iskoristio pravo da ne odgovara.

“On tvrdi da je nevin i da nije povezan sa događajem”, pojasnio je jedan od advokata odbrane, Karlo Demurtas.

U svojoj izjavi policiji, odmah nakon prijave nestanka supruge pre dva meseca, 42-godišnji kamiondžija je nestanak pripisao dobrovoljnom odlasku:

“Želela je period za razmišljanje,” navodno je rekao. Nije prijavio nestanak jer je, prema njegovim rečima, to već učinio njen brat.

Igor Solaj
Igor Solajfoto: Printscreen/Facebook/Igor Sollai

Koristio telefon žene da simulira da je živa

Nakon što su se izgubili tragovi žene, Igor je koristio njen mobilni telefon kako bi prijateljima i rodbini stvorio utisak da je još uvek živa, navodi RAI News. Teorije o samoubistvu i dobrovoljnom begu su odmah odbačene, a istraga se usredsredila na ponašanje muža.

Frančeska
Frančeskafoto: Printscreen/Facebook/Francesca Deidda

Nedoslednosti u verzijama koje je dao karabinjerima omogućile su detaljnije ispitivanje situacije i otkrivanje da se nakon ubistva supruge pretvarao da je ona. On je objašnjavao prijateljima i rodbini žrtve da se radi o dobrovoljnom odlasku, ali bez želje da razgovara telefonom. Čak je putem mejla najavio njen otkaz.

Karabinjeri su prikupili dovoljno dokaza da optuže 42-godišnjaka, a jutros je potvrđeno hapšenje koje je naložilo tužilaštvo u Kaljariju.

Frančeskinog tela i dalje nema.

(Kurir.rs/Telegraf/Preneo: A.N.)