Home Vijesti Crna hronika GSS Srbije za 24sata: ’Gledali smo u svaku rupu, cijevi ispod ceste,...

GSS Srbije za 24sata: ’Gledali smo u svaku rupu, cijevi ispod ceste, ispumpavali bunare…’

Prešli smo svaki dio četiri-pet puta. Pretražili 10 četvornih kilometara, ali djevojčice nije bilo ondje, rekao je Aleksa Gluščević iz GSS-a. Roditelje Danke (2), koja je nestala u utorak kraj grada Bora, su opet ispitali.

Velik broj policajaca i vatrogasaca stigao je opet u četvrtak na imanje obitelji Ilić u Banjskom Polju kraj srpskoga grada Bora, gdje od utorka traže nestalu djevojčicu Danku Ilić (2). Iako su službeno, nakon 27 sati neprekidnog pregledavanja terena, obustavili potragu, teškom mehanizacijom počeli su raščišćavati teren i pretraživati okoliš kraj vikendice.

Kako se dalo vidjeti na snimkama s terena, dio njih je i kopao oko imanja te su u jednom trenutku koristili i bager.

Njezine roditelje, Miloša i Ivanu Ilić, u četvrtak ujutro iznova su doveli u prostorije policijske uprave u Boru. Iznova su ih ispitivali o okolnostima nestanka. Kako neslužbeno doznaju srpski mediji, i dalje se radi samo o informativnim razgovorima.

– Roditelji su u srijedu razdvojeni. Svatko je bio u svojoj obiteljskoj kući, a nadzirala ih je policija. Od četvrtka su ponovno u policijskoj postaji s radnicima centra za socijalni rad – rekao je izvor iz istrage za nova.rs.

Majka je navodno odbila odgovarati na pitanja spojena na poligraf jer je rekla da je trudna. Obitelj do sada nije bila pod nadzorom centra za socijalnu skrb, a njihov maleni sin, kojem je u trenucima nestanka djevojčice majka davala piti, privremeno je smješten kod bake i djeda.

Policija zasad nije odbacila niti jednu mogućnost što je moglo biti s djevojčicom, tako niti teoriju da je oteta ili ubijena. Zato su, kako doznaju 24sata, članovi njezine obitelji od početka bili pod nadzorom i kontrolom lokalne policije te im nisu dali izravno sudjelovati u potrazi.

Psi i dronovi

Koliko je potraga za djevojčicom zahtjevna, za 24sata je rekao Aleksa Gluščević iz Gorske službe spašavanja Srbije.

– Teren je brdovit, no nema mnogo strmina. Veći problem su bili dijelovi koji su bili obrasli gustim raslinjem. Nas je policija u pomoć pozvala odmah u utorak poslijepodne i došlo je nas 31 s tri potražna psa – rekao nam je Gluščević.

Dodao je kako je na prvi pogled sve možda izgledalo kaotično. Samo tog popodneva u akciji traganja sudjelovalo je čak 500 ljudi. Čim se uspostavila koordinacija, kaže, žandarmerija je sve dobro koordinirala te su pretražili 10 četvornih kilometara.

– Bilo je zahtjevno tragati tijekom noći. Bilo je oko 10 stupnjeva, u nekoliko navrata nas je oprao pljusak. Teren smo prolaz

ili po četiri, pet puta. Osim nas pregledavali su ga potražni psi, dronovi i helikopter s termovizijskom kamerom. MUP je stvarno digao sve moguće snage kako bi našli djevojčicu – rekao je Gluščević.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE!

(24sata.hr)