Home Vijesti Crna hronika Djevojčica krila od straha: Političar silovao djevojčicu (14), pa joj prijetio smrću

Djevojčica krila od straha: Političar silovao djevojčicu (14), pa joj prijetio smrću

Muškarac (33) iz Rumunije, koji je planirao da dođe do fotelje predsjednika jedne općine u okrugu Slatine, završio je iza rešetaka zbog sumnje da je silovao 14-godišnju djevojčicu, kćerku njegovog kolege.

Djevojčica je silovana prošle sedmice, a nakon što je pristala da uđe s osumnjičenim u vozilo da je odveze do grada.

Kako pišu mediji, žrtva i osumnjičeni žive u istoj ulici i udaljeni su svega nekoliko kuća, te je napadač djevojčicu poznavao maltene od rođenja.

Prijetio žrtvi

Ni ne sluteći šta može da joj se dogodi, djevojčica je ušla u njegov automobil i s njim krenula do nekoliko kilometara udaljenog Karakala da kupi nešto u gradu. Međutim, na pola puta osumnjičeni je zaustavio vozilo, zaključao vrata i napastvovao je.

Nakon gnusnog čina pokušao je da ukloni tragove zločina, a djevojčici je zaprijetio smrću. Kako je rekao izvor iz istrage, silovatelj je djevojčici rekao da će završiti kao djevojčice koje je ubio kriminalac Đorđe Dinča.

Djevojčica krila

Preplašena, ništa nije rekla roditeljima, ali kako se neprekidno tresla, a potom izgubila svijest, ubrzo su saznali šta se dogodilo.

Policiji su odmah prijavili slučaj i “političar u usponu” je uhapšen, a navodno postoje neoborivi dokazi da je silovao djevojčicu. Političaru je određen pritvor do 30 dana.

(avaz.ba)