Home Vijesti Crna hronika BRAT NESTALOG PLANINARA TVRDI: TRAGOVI NISU MILANOVI, ČEKA SE ANALIZA! Spasiocima na...

BRAT NESTALOG PLANINARA TVRDI: TRAGOVI NISU MILANOVI, ČEKA SE ANALIZA! Spasiocima na Suvoj planini ovo zadaje NAJVEĆE MUKE

I dalje traje potraga za Milanom Đorđevićem koji je nestao 10.juna na izletištu Bojanine vode na Suvoj planini.

Potragu od prvog dana prati novinarka Kurir televizije Emilija Andrejević, koja se javila s lica mesta s najnovijim informacijama.

– Juče su svi mediji preneli kako su pronađeni prvi tragovi nestalog Milana. Reč je o kutiji cigareta i upaljaču. Međutim, u sinoćnjem razgovoru sa Milanovim bratom saznala sam da nije pronađen nikakav trag u vezi koji može da se poveže sa Milanom. Takođe nisu stigli ni rezultati analiza otisaka prstiju i tragova na automobilu, tako da za sada nemamo nikakvih detaljnijih informacija – započela je uključenje novinarka Kurir televizije, i gledaocima otkrila šta su joj rekli spasioci.

– Međutim, jutros sam se čula i sa Gorskom službom, koja mi je rekla da imaju veliki problem sa neprohodnosti na samom terenu – dodala je Emilija Andrejević i najavila sagovornika iz Gorske službe spasavanja.

Gorska služba spasavanja Srbije
FOTO: KURIR TELEVIZIJA

– Mi smo krenuli u pretragu još prve večeri nakon primljenog poziva. Trudimo se da obiđemo i da pretražimo sve oblasti na koje nam ukazuje neko njegovo pređašnje kretanje, šta je voleo da obilazi, koje su planinarske staze u tom delu i oko samog planinarskog doma i osmatračnice. U planu je da nastavimo pretragu, da je proširimo i da se uverimo da smo pokrili sve moguće puteve koje on je mogao da pređe u nekom normalnom vremenu – rekao je spasilac i dodao:

– Teren je generalno jako težak na Suvoj planini, sad je trenutno poseban problem to što je vegetacija jako velika i gusta, tako da se potraga odvija usporeno, ali pre svega jedan od razloga zašto idemo sporije jeste zato što želimo detaljno i temeljno da pregledamo svaki teren, svaki deo terena, da znamo zasigurno da li je on tu ili nije.

Podsetimo, Milan je nestao u ponedeljak oko 12 časova. Ono što je u ovom trenutku poznato jeste da su na terenu sve vreme od tada policajci, žandarmerija kao i gorska služba, ali su im u pomoć u međuvremenu pritekle i šumarska društva kao i Milanova rodbina i prijatelji.

Kurir.rs