Home Vijesti Crna hronika “Avaz” otkriva identitet muškarca koji je pucao na Kundu na Kovačima: “Il’...

“Avaz” otkriva identitet muškarca koji je pucao na Kundu na Kovačima: “Il’ će Kundo il’ će kiša”

Kundu su na motoru čekali naoružani napadači i ispalili više od sedam hitaca prema njegovom vozilu.

Sarajevska policija je uhapsila muškarca koji je pucao na Emira Kundu na Kovačima, a kako portal “Avaza” otkriva radi se o Džanu Hukeliću, potvrđeno nam je iz više izvora.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Kovači danas je pucano na Emira Kundu.

Kundu su na motoru čekali naoružani napadači i ispalili više od sedam hitaca prema njegovom vozilu. Nasreću, niko nije povrijeđen, a traga se za napadačem.

Inače, Kundo je poznat policijskim organima. On je hapšen 2016. godine zbog pokušaja ubistva tada 17-godišnjeg Edhema Šljive.

Status Hukelića. Screenshot

Utvrđuje se motiv napada na Kundu koji je u pola bijela dana pukom srećom izbjegao da bude pogođen.

Zanimljivo da je na društvenim mrežama Hukelić danas objavio status “Il’ će Kundo il’ će kiša”.

– Danas oko 12:30 sati, PU Stari Grad je obaviještena da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u ulici Kovači .Izlaskom na teren policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, da je NN muškarac upotrijebio vatreno oružje, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, a na jednom vozilu je nastupila materijalna šteta.

Obaviješten je tužilac KTKS koji je djelo okvalifikovao kao Ubistvo u pokušaju. Muškarca Dž.H. (1995) za kojeg postoji osnov sumnje da je izvršilac ovog krivičnog djela, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su lišili slobode i nad njim se provodi kriminalistička obrada. Policijski službenici nastavljaju rad na ovom predmetu – poručeno je iz MUP-a KS.

(avaz.ba)